Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 d asdfv sdfv sfv sdfv

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pieteikties jaunumiem

 

Populārākie jautājumi un atbildes

Sākumlapa > Jautājumi un atbildes > Populārākie jautājumi un atbildes
Jautājums
Sveiki! Mani interesē vai pie jums iespējams veikt melanomas izoperēšanu, un ar kādam metodēm jūs to piedāvājat. Paldies!
Atbilde
Sveiki!
Jūsu jautājums saistīts ar ļoti nopietnu diagnozi. Ja jums tiešām ir noteikta diagnoze "melanoma" neatkarīgi no tās lokalizācijas ārstēšana ir tikai viena - ķirurģiska. Iespējama papildus terapija, kuru nosaka ārstējošais ārsts. Mūsu klīnikā (Veselības centra 4 Dermatoloģijas klīnika) melanomas ķirurģiska ārstēšana netiek veikta, to veic RAKUS Latvijas Onkoloģijas centrā, Rīgā, Hipokrāta ielā 4, tālrunis uzziņām: 67 000 610.

Ātrāku atveseļošanos novēlot,
Dr.Kristīne Cīrule
SIA Veselības centrs 4 Dermatoloģijas klīnikas vadītāja
sertificēta dermatoveneroloģe
Jautājums
Manas vairogdziedzera hormona analīzes rāda Brīvais T4 34.8 un TSH- Tireotropais hormons 0.002 ārste saka, ka ātrs vairogdziedzeris bet sonogrāfijā ārste saka, ka lēns un diagnozi uzrakstīja - starp Lipu un Lipotireozi. Kam lai tic?
Atbilde
Labdien!
Jums ar steigu būtu jāiet pie endokrinologa un jāsāk ārstēšana. Analīžu rezultāti apliecina paātrinātu vairogdziedzera darbību - Hipertireozi (tireotoksikozi). Pēc ultrasonogrāfijas datiem var spriest tikai par vairogdziedzera struktūru, izmēriem, bet nekādā gadījumā par funkciju jeb darbības ātrumu vai lēnumu (salīdzinājumam minēšu piemēru - kārpa uz auss neietekmē dzirdi). Šajā gadījumā ultrasonogrāfijas speciālists, neredzot hormonu analīzes, nav tiesīgs izteikties par vairogdziedzera funkciju.
dr.Inese Strautiņa.
Jautājums
Labdien. Man 30 gadi, 23 gados es saslimu, daudzus mēnešus braukāju pie visādiem ārstiem. Tad Stradiņu universitāte man noteica diagnozi!! SPIEDIENA NĀTRENE, smaga forma, un tā esot reta slimība! ko nevar izārstēt! Šausmas, jo nevarēju neko darīt, ne mazākās fiziskās piepūles,pat kad sēdēju ilgāk uz krēsla. Pēc kāda laika vis uzpampa un ļoti sāpēja! Bija traki! Man izrakstīja vienīgās zāles, kas man palīdzēja-(MEDROL) tā es lietoju MEDROL jau 7 gadus pa 4gr dienā. Citreiz pa 8gr dienā, kad vairāk piepūlos. Es gribētu uzzināt,vai ir jau kādas citas tikpat stipras zāles, kas varētu man palīdzēt, jo no MEDROL man paliek arvien sliktāk ar visu pārējo, tās ir kunģa sāpes, muguras sāpes tādas, ka nevaru izgulēties! Vai jūs varētu man kaut ko ieteikt?? Paldies!
Atbilde
Labdien, Igor!
Paldies par Jūsu vēstuli! Cik saprotu no Jūsu vēstules, Jums ir spiediena nātrene smagā formā. Vai Jūs arī sākotnēji mēģinājāt pretalerģijas preparātus jeb antihistamīna preparātus? Ja jā, tad šo preparātu vidū gan ir jauni preparāti, kas Jums varētu palīdzēt. Tad Jums būtu jāpārrunā ar Jūsu ārstējošo ārstu. Bet, ja ir runa par smagu formu, tad diemžēl no Medrol līdzīgiem preparātiem pašreiz nav radīti jaunāki preparāti ar mazākām blakusparādībām.

Ar cieņu,
Dr. Dana Misina
Ģimenes ārste
Jautājums
Labdien. Man ir 5 mēnešus jauna meitiņa un viņai uz pierītes šad tad parādās izteikti sausi pleķīši,sākumā domāju, kad tas ir neiztīrītais pēc dzemdībām brūnums, kas parasti ir zīdaiņiem.Bet pierīti biju labi notīrijusi,tagad pamanu, ka tie pleķīši pazūd un pa laikam uzrodas.Vai tā varētu būt alerģija vai psoriāze?
Atbilde
Labdien, Inese!
Jebkuri pleķi vai izsitumi vai vēl kādas citas ādas izmaiņas ārstam ir jāredz. Es varētu uzskaitīt, kas tie varētu būt, bet tas būs tikai teorētiski, un jūs lieki nervozēs. Iespējams, ka nekas no manis nosauktā jūsu bērnam nebūs. Tādēļ neklātienē neviens ārsts jums nevar un arī nedrīkst sniegt konsultāciju neredzot bērnu. Nesaprotams ir arī "pēc dzemdībām neiztīrīts ādas brūnums, kas parasti ir zīdaiņiem". Zīdaiņiem tādu "brūnumu" parasti gan nav. Tas arī būtu bijis jāredz ārstam. Ieteiktu tomēr parādīt bērnu ādas ārstam vai jūsu ģimenes ārstam vai pediatram, lai varētu jums sniegt izsmeļošu konsultāciju.

Ar cieņu,
Dr. Vizma Meikšāne
Jautājums
Labdien man ir jautājums par pēdām. Sakiet, lūdzu , pie kāda speciālista man būtu jādodas, ja man ir radušās probēmas ar kauliņu kurš ir zem īkšķa (pēdējā gada laikā ir ļoti izaudzis uz āru, sāp, grūti atrast piemērotus apavus)
Paldies par atbildi!
Atbilde
Sakarā ar Jūsu aprakstīto problēmu, Jums būtu jādodas uz konsultāciju pie traumatologa ortopēda, kurš novērtēs, cik lielā mērā deformēta pēda un ieteiks labāko ārstēšanu. Noteikti būs jāapmeklē arī podometrija, kur ar datorsistēmas palīdzību tiks noteikts slodzes sadalījums uz pēdām un ieteiktas individuāli pielāgojamas ortopēdiskās zolītes, lai izlīdzinātu nepareizu spiedienu uz Jūsu pēdām un neļautu patoloģijai progresēt, kā arī mazinātu diskomfortu.
Visticamāk, ka radušās deformācijas dēļ uz pēdām ir izveidojušies sabiezējumi vai varžacis, ko Jūs variet likvidēt pie pēdu aprūpes speciālista.
Visi manis minētie pakalpojumi pieejami K.Barona ielā 115.
Traumatologs ortopēds vispiemērotākais būs Dr.Juris Jukonis,
Podometriju variet veikt pie ortopēdijas tehniķes un pēdu datordiagnostikas speciālistes Svetlanas Bogdanovas vai fizioterapeites, pēdu datordiagnostikas speciālistes Maijas Skrastiņas-Bulvānes.
Pēdu aprūpes speciālisti VC4 ir vairāki:
Inita Seļicka
Kristīne Zelča
Iveta Skadmane Šūmākere
Līga Jurciņa
Sofija Žoržoliani (pieņem Diagnostikas centrā Grebenščikova ielā 1)

Tālrunis, lai pierakstītos uz konsultāciju: 67847200
e-pasts: venuklinika@vc4.lv
Vairāk informācijas mājaslapā:
www.vc4.lv
Jautājums
Sveicināti, man jau ļoti sen ir caureja kā paēdu tā man jāstaigā uz tualeti,man ir arī pamatslimības 1 tipa cukura diabēts un esmu Chepatīta nēsātājs, ārsti uzskatīja ka tas ir saistīts ar cukura diabētu bet darījis kautko lietas labā nav nav neviens, pasakiet lūdzu ko iesākt?
Atbilde
Labdien,
Protams, caureja var būt saistīta ar cukura diabētu, kā autonomas diabētiskas neiropātijas izpausme. Lai precizētu situāciju, būtu jāzin, kāds ir cukura diabēta stāžs, kāda ir diabēta kompensācija (HbA1c), kādus medikamentus pacients lieto. Jo sliktāka diabēta kompensācija (lielāks HbA1c) un garāks slimības stāžs, jo lielāka neiropātijas iespējamība. Tad būtu jāpanāk labi cukura rādītāji, kur ļoti liela nozīme paša pacienta līdzestībai.
Tāpat arī C- hepatīts un traucēta aknu darbība var būt caurejas iemesls. Jāizslēdz arī zarnu slimības. Domāju, ka nepieciešama fibrokolonoskopija - nosūtīt var ģimenes ārsts, un pēc tam arī gastroenterologa konsultācija.
Cukura diabēta ārstēšanu vajadzētu uzticēt speciālistam, apmeklēt endokrinologu vismaz 3 reizes gadā. Būtu arī jāizvērtē, vai caureja nav kāda medikamenta izraisīta blakus parādība.

endokrinologs Dr. I. Strautiņa.
Jautājums
Labdien! Sakiet lūdzu, pie kā vēl varētu griezties un kādus izmeklējumus veikt 10 mēnešus vecam bērnam, kuram ļoti gāzējās vēders? Esam izgājuši 2 gastroenterologus - sliecās domāt par govs piena nepanesību vai laktozes nepanesību - analīzes uztaisījām - viss kārtībā, nav nepanesības. Bet puncis pūšas katru dienu - naktis nemierīgas, jo mazais mokās ar purkšķu spiešanu, ja nesanāk - raud. Pa dienu daudz maz normāli, jo dzīvojoties uz punča, rāpojot purkšķi iznāk paši. Vēlamies noskaidrot, kas īsti par lietu, ka tik mazam bērnam gāzējās vēders? USG taisījām uz 1 mēn un 4 mēn - secinājums viens - vēders ļoti sagāzējies, ka dažus orgānus pat nebija iespēja aplūkot. Analīzes (asins) arī neko neuzrāda. Ko mums darīt? Ikdienā mums ir 4 ēdienreizes - no rīta un vakarā Friso VOM maisījums ~ 230 ml, pusdienas laikā dārzeņi vai dārzeņi ar gaļu ~ 160-180 ml, augļi ~ 100 ml dienā, launagā Milupas putriņas - rīsu,kukurūzas, graudaugu. Starp ēdienreizēm kāda baranciņa, sakaltēta baltmaizīte, rupjmaizīte, Selgas cepumiņš. Lietojam arī tīrkultūru, Lakto raudzēto piena jogurtu. No dārzeņiem ēdam kartupeļus, burkānus, kabačus, ķirbjus, bietes, no gaļas - vistu, cūkgaļu, trusi, liellopu, no augļiem - banānu, kivi, mandarīnu, apelsīnu, zemenes. Kāpostus, ābolus, bumbierus - nelietojam, jo pūšas vēders. Vai varētu būt mazajam ar kuņģi kādas problēmas vai tomēr zarniņās? Pie kā mums vērsties, jo 10 mēnešu vecumā vairs neliekas normāli, ka mazajam tā jāmokās! Paldies!
Atbilde
Labdien.
Vispirms vajadzētu zināt, kad šī problēma sākās un kādu pienu tajā brīdī bērns saņēma. Parasti zīdaiņa vecumā saņemtā pārtika izraisa dažādas vēdera problēmas un to var viegli risināt, pielāgojot ēdienu bērna vajadzībām. Pēc jūsu informācijas bērns aug un attīstās labi, ādas izsitumu nav un arī vēdera izejas traucējumu nav. Sūdzības ir tikai par palielinātu gāzu daudzumu zarnās. Izmeklēšana ir veikta un analīzes ir labas. Cik es noprotu, par vēdera problēmām sūdzības ir jau no 1 mēneša vecuma, kad bērniņš saņēma tikai pienu un sākot piebarojumu, sliktāk nav palicis, bet tās pašas sūdzības saglabājās. Tātad vainīgs nav piebarojums, bet piena maisījums, kuru bērns turpina joprojām saņemt.
Neredzot mazo, nevaru ieteikt mainīt maisījumu, bet parasti to iesakām darīt, izvēloties maisījumu, kurš nesatur laktozi vai tādu, kurš nesatur dzīvnieku olbaltumu, t.i., soju. Maisījumus drīkst mainīt, ja bērnam ir problēmas un tas arī būtu jādara. Izklausās, ka bērniņš aug vesels un nav jādomā par kādām slimībām. Nezinu, kādas analīzes uztaisījāt, bet laktozes nepanesību nevar noteikt asins analīzēs, bet tikai ģenētiski. Testus uz alerģiju arī nav nozīmes taisīt, jo alerģijas pazīmju bērnam nav. Produktu nepanesību var noteikt asins analīzēs, bet to valsts neapmaksā.

Ar cieņu,
Dr. Vizma Meikšāne
Jautājums
Labdien! Man ir jautājums sakarā ar jaundzimušā svara pieaugumu. No kāda svara skaita bērna svara pieaugumu: no piedzimšanas vai minimāla svara? Un kādas ir svara pieauguma normas pirmajā bērna dzīves mēnesī, ja bērns ir krūts barošanā? Iepriekš paldies par atbildi!
Ar cieņu,
Alla
Atbilde
Labdien.
Svara pieaugumu skaita no bērna dzimšanas svara. Tam jābūt vienādam neatkarīgi no tā, kādu pienu mazais saņem. Svara pieaugums pirmajā mēnesī ir no 500gr līdz 800gr. Daži pieņemas svarā pat kilogramu, bet, kā vienmēr, visās lietās ir izņēmumi. Bērnam zaudētos gramus pēc piedzimšanas jāatgust pirmajās 10 dzīves dienās. Kad mazais ir sasniedzis dzimšanas svaru, tikai tad bērniņš kļūst aktīvāks, nav tik miegains un spēj izēst lielāku piena apjomu, līdz ar to arī svara pieaugums ir straujš.

Ar cieņu,
Dr. Vizma Meikšāne
Jautājums
Labdien! Vai pie jums ir dzemdību sagatavošanas kursi, lai arī mazuļa tētis bez maksas var piedalīties dzemdībās? un ja ir tad kādas ir cenas?
Ar cieņu,
Laine
Atbilde
Sveicināti!
Rehabilitācijas nodaļā (Klubs 4) ir Jauno un topošo vecāku skola, kur vecmāte Liene Ceriņa vada nodarbības (pēc skaita 2) pāriem, kuri nolēmuši piedalīties ģimenes dzemdībās. Katras nodarbības maksa ir 12,- Ls . Pēc tam saņemsiet zīmogu Mātes pasē, kas dos iespēju tētim piedalīties dzemdībās.
Sīkāku info varat izlasīt mūsu mājas lapā www.klubs4.lv vai noskaidrot pa tālruņiem 28376970 vai 67847108.
Paldies par interesi un ceram jūs kā dalībniekus satikt mūsu organizētajās nodarbībās, un, ja rodas interese, arī grūtnieču vingrošanas stundās.
Tas ir liels fizisks atspaids Jūsu brīnišķīgajā, taču arī ne tik vieglajā bērniņa gaidīšanas periodā!
Ar cieņu,
Vaira Kaziniece,
VC4 Rehabilitācijas nodaļas vadītāja
Jautājums
Labdien, mums mazais puika, gads un 8 mēneši diezgan regulāri sākot niķoties vai raudāt met galvu uz aizmuguri(izliecas mēnestiņā). Internetā izlasīju, ka tādos gadījumos iesaka apmeklēt osteopātu. Gribēju uzzināt vai šis ir īstais speciālists pie kā ir jāgriežas ar tāda veida problēmām.Paldies
Atbilde
Labdien!
Jums atbild bērnu neirologs dr.Vizma Meikšāne:
Gandrīz visi bērni līdz 2 gadu vecumama niķošanās laikā izliecās atmuguriski, slīd ārā no klēpja utt. Tā ir kā negatīvo emociju pavadošā poza. Ja jūs savam bernam liekšanos atpakaļ vērojat tikai niķu brīžos, tad osteopats nevarēs palīdzēt, jo šo pozu rada emocijas nevis patoloģisks muskuļu tonus. Ieteiktu vispirms vērsties pie bērnu neirologa, lai varētu izvērtēt, kādēļ jūsu mazajam pēdējā laikā tik ļoti būtu jāniķojas. Kāda iemesla dēļ jūsu bērnam ir izmainījusies uzvedība un viņš kļuvis tik nemierīgs. Varbūt nepieciešama psihologa konsultacija vecākiem, kā tikt galā ar 8 mēnešu vecu bērnu un varētu apspriest vēl citus jautājumus, kas saistīti ar bērna emocionālo audzināšanu.
Jautājums
Sveiki,
vēršos pie jums pēc padoma. Ļoti vēlos bērniņu,bet...man jau ir bijuši divi spontānie aborti.Savos 26.gados sveru 40kg,esmu 1.57cm.Nekādi nevaru sevi uzbarot...un tā jau ir no bērnības- vienmēr esmu bijusi tieva,pat neskatoties uz to,ka ēstgriba man ir laba.
Vai svars ietekmē grūtniecību,vai arī tas nemaz nav pie vainas?Tik ļoti bail,ka kaut kas atkal var atgadīties.Ir bail atkal neiznēsāt bērniņu...
Atbilde
Labdien,
Jums atbild sertificēts VC4 ginekologs dr. Inta Dinsberga.

Pazemināts svars un samazināts ķermeņa masas indekss, protams, var ietekmēt grūtniecības norisi,bet tas vairāk būs saistīts ar samazinātu jaundzimušā svaru un iespējamām no tā izrietošajām sekām, un arī - ne vienmēr. Pilnīgi iespējams arī, ka šādai sievietei būs normāls jaundzimušā svars un tas ir likumsakarīgi, ka mazākai mammai būs mazāks bērniņš.
Jūsu gadījumā maz ticams, ka spontānie aborti ir tieši saistīti ar mazo ķermeņe masu. Svaram (konkrēti-tauku šūnām) gan ir būtiska nozīme dzimumhormonu veidošanās procesā, tāpēc pirms nākamās plānotās grūtniecības noteikti jāveic attiecīgas analīzes, lai izvērtētu hormonu līmeņus un novērstu iespējamos grūtniecības neiznēsāšanas cēloņus no hormonālā viedokļa. Bez tam - var būt arī citi, nehormonāli cēloņi, tāpēc izmeklēšanai būtu jābūt plašai un visaptverošai.
Jautājums
Labdien! Man kopš dzemdībām ir pagājuši 2 mēneši,bet joprojām nav sadzijusi rētiņa,kur bija ārējs plīsumiņš,kad eju čurāt,mazliet dedzina... Nerunājot par sexu,jo to vnk. bail ir darīt. Pie dakteres,kad biju,man smērēja ar kādu smēri,nezinu nosaukumu. Un daktere man neiedeva nekādu recepti... teica,lai tikai mazgāju ar kumelītēm... bet nu ir jau pagājis laiks,bet nekas nav sadzijis. vai jūs varētu man ko ieteikt?
Atbilde
Labdien,
Jums atbild sertificēts ginekologs Dr. Inta Dinsberga.

Bez apskates klātienē kaut ko ieteikt grūti. Ja brūce it tīra un nav pievienojusies infekcija, tad var turpināt mazgāt ar kumelītēm vai kālija permanganāta šķīdumu un apziest brūcīti ar Curiosin gēlu. Ja ir balts aplikums uz brūces vai pārliecinoši redzamas strutas, tad noteikti jāapmeklē ārsts, jo nepieciešami recepšu preparāti, lai problēmu atrisinātu.
Jautājums
Cik izmaksā veikt abortu līdz 4 grūtniecības nedēļai? Cik ilgi notiek operācija? Cik ilgi jāpavada stacionārā?
Atbilde
Labdien,
„Grūtniecības pārtraukšana ar vakumaspirācijas metodi i/v anestēzijā Veselības centrā 4 maksā 47 latus. Stacionārā jāpavada viena diena - aptuveni 6 stundas pēc procedūras varat doties mājās. Mūsu centrā iespējams veikt arī medikamentozo abortu līdz 63 grūtniecības dienām. Tā ir grūtniecības pārtraukšana ar medikamentiem bez ķirurģiskas iejaukšanās un tā cena ir 250ls. Stacionārā Jums nav jāuzturas.”
sertificēts ginekologs Dr. Inta Dinsberga:
Jautājums
Labdien!
Man uz sejas (vaiga) ir tāds neliels laukums, kurš ir ļoti sauss un nekādi krēmi nepalīdz. Un interesantākais ir tas, ka tas parādās tikai tad, kad laukā paliek aukstāks laiks.Vaigs arī sūrst.
Vai var palīdzēt? Vai to var izārstēt? Ko man iesākt?
Atbilde
Labdien!
Iespējams,ka šī aprakstītā problēma ir saistīta ar ādas barjeras funkcijas pasliktināšanos, pastiprinātu ādas jutību, kas var izpausties tad, ja ir kādi noteikti ārējās vides apstākļi, šajā gadījumā aukstums. Lai šo problēmu mazinātu, būtu jānodrošina maksimāla ādas aizsardzība, lietojot speciālus kopšanas līdzekļus – maigus attīrošos līdzekļus, kas nesausina ādu, kā arī speciālus krēmus, kas paredzēti lietošanai nelabvēlīgos laika apstākļos un pasargā no aukstuma, vēja. Vislabāk būtu lietot aptiekā nopērkamos līdzekļus (Avene, BIODERMA, Eucerin u.c. firmām ir šie līdzekļi).
Nevar izslēgt arī, ka minētais process saistīts ar alerģiska tipa vai cita veida organisma reakciju ādas izpausmi.
Lai to precizētu, procesa uzliesmojuma laikā būtu nepieciešama dermatologa konsultācija, kurš nozīmēs nepieciešamos izmeklējumus.

Dr. Lauma Valeine
Jautājums
Sveicināti.Esmu no Jēkabpils.Pēc draugu ieteikuma vēlos uzdot jautājumu.Vai jūsu veselības centrā ir iespējams saņemt konsultāciju un iespēju atbrīvoties no lielas dzimumzīmes, kas ir no bērnības un atrodas labās acs uzacs rajonā,kādas izmaksas.Man ir 37.gadi
Atbilde
Labdien!
Paldies par Jūsu jautājumu!
Pirms dzimumzīmes likvidācijas ir nepieciešama dermatologa konsultācija un dzimumzīmes diagnostika.Vadoties pēc dzimumzīmes diagnostikas,ārsts nosaka Jums piemērotāko procedūras veidu un apjomu.
1x dermatologa konsultācija ir 27Ls( pie Dr.R.Karla, Dr.K. Cīrules) vai 22 Ls pie citiem dermatologiem. Ar speciālistiem vairāk variet iepazīties http://www.edk.lv/lv/specialisti-1/

Dzimumzīmju diagnostika-par 1.veidojumu 7-10Ls,par katru nākamo no 4-5Ls.Ja ir daudz dzimumzīmju, dakteris izvērtē samaksu par aizdomīgākajām.
Atkarībā no likvidācijai izvēlētās metodes (lāzerprocedūra vai ķirurģiska manipulācija) procedūras izmaksas ir no 25- 47 Ls,ja tā ir lāzerprocedūra. Ķirurģiskas manipulācijas no 56- 100Ls par procedūru. Vairāk informācijas atradīsiet http://www.edk.lv/lv/pricelist-1/

Ja dzimumzīme noņemama ar lāzeru, procedūru iespējams veikt tanī pat dienā,bet ja nepieciešama ķirurģiska manipulācija,jāpierakstās uz nākamo apmeklējumu, tieši uz procedūru.
Ir iepriekšējs pieraksts.
Reģistratūras tel.:67847102; 28381189
Darba laiks: darba dienās:9.00.-19.00.
S.,Sv. brīvs!!!
Jautājums
Labdien! Sakiet,lūdzu,vai man ir obligāti jāiet pie Jūsu ginekologa uz vizīti, ja es plānoju veikt abortu Jūsu iestādē, vai es varu iet pie sava ginekologa uz vizīti un tad nākt tikai uz abortu pie Jums? Paldies par atbildi!
Atbilde
Labdien!
Grūtniecības pārtraukšanas operācijas cenā ietilpst arī vispārējā anestēzija.Operāciju veic dr.Zaļkalne vai dr.Kampara,tā tiek veikta ar vakumaspirācijas metodi.
Par pierakstu pie ginekologa varat noskaidrot,zvanot uz ginekoloģijas nodaļas reģistratūru pa tālr.67847109.
Jautājums
Sveiki, vēlējos uzzināt par vienu sev diezgan nopietnu problēmu.
Lieta tāda, ka pirms 3 gadiem, saistībā ar apendicīta komplikācijām man izgrieza divas cistas, kuras bija apgriezušās 720 grādos ap sevi. Pirms gada, man atkal izgrieza cistu ~8 cm diametrā kopā ar kreiso olnīcu, bet ne pilnībā. Tagad man funkcionē tikai labā olnīca. Šī gada aprīlī man bija balti izdalījumi, ~pēc dienas vai divām bija asiņaini izdalījumi, aizgāju pie sava ginekologa, kurš izoperēja pēdējo cistu, teica, ka ir tāds cistisks veidojums pie labās olnīcas. Drošības labad aizbraucu uz Rīgu pārbaudīties. Gaiļezerā arī to apstiprināja, bet neuzsāka ārstēšanu, vienīgi pateica, lai sadzīvoju ar to(ārste teica, ka audzējs esot īkšķa gala lielumā, par to nav jāuztraucas, jo tas var arī pazust). Šodien man labās olnīcas apvidū bija asas sāpes, ik pēc kāda intervāla, nebija tādas regulāras, vairāk periodiskas, līdzinājās krampjiem. Ir arī balti izdalījumi. Pēdējā laikā sāpēs vēderā lejas daļā palielinās.Mēnešreizes bija 30.07-05.08. Ir arī seksuālā dzīve ar patstāvīgo draugu, bet sekss mums ir ~1x nedēļā. Gribēju uzzināt, ko man iesākt, jo manuprāt ir iespēja, ka cista kļūst lielāka un bail, ka var būt kārtējā operācija.
Atbilde
Labdien!
„Neredzot pašu cistu,grūti atbildēt uz Jūsu jautājumu,jo cistas mēdz būt dažādas un ir arī tādas,kuras tiešām pašas mēdz pazust. Vienīgais,ko neklātienē varu Jums ieteikt,tas ir regulāri-vismaz reizi 3 mēnešos-veikt ultrasonogrāfiju,vēlams,uzreiz pēc menstruācijām,lai sekotu cistas izmaiņām dinamikā.Ja tā tiešām izrādīsies cista,kas mainās saistībā ar menstruālo ciklu,tad var palietot kādu no kombinētās hormonālās kontracepcijas preparātiem un tā mēģināt panākt cistas samazināšanos vai augšanas apturēšanu.”

Ar cieņu, dr.Inta Dinsberga
Jautājums
Labdien! Man atklāja endometriozi 2 stadijā. Sakiet lūdzu, kāda ir visefektīvākā ārstēšanās metode. Simptomi ir sāpes un smērēšanās pirms un pēc mēnešreizēm.
Atbilde
Labdien!
Endometriozes ārstēšanas taktika ir atkarīga no tā, kādu rezultātu Jūs vēlaties sasniegt - tikai mazināt sāpes un apstādināt procesa attīstību - tātad - mazināt simptomātiku vai arī jau tuvākajā laikā plānojat grūtniecību? Tā atkarīga arī no endometriozes perēkļu lokalizācijas. Visbiežāk simptomu mazināšanai izmanto kombinēto hormonālo kontracepciju, bet ir arī citas iespējas - kā jau minēju - tas atkarīgs no Jūsu reproduktīvajiem plāniem. Jākonsultējas ar ginekologu, lai kopīgi pieņemtu lēmumu par tieši Jums piemērotāko ārstēšanas metodi.
VC4 ginekoloģe Dr. Inta Dinsberga.
Jautājums
Labdien!
Jautājums par krūšu veselību! Vai tas ir normāli, ka 10. mēnešus pēc krūts barošanas beigšanas man vēl joprojām ir izdalījumi no krūtīm? Man patreiz 35.g. divas dzemdības, baroju ar krūti deviņus mēnešus. Ir velkošas sajūtas labajā krūtī pēc 5 mēnešreižu dienas.
Atbilde
Labdien,
Izdalījumi no krūts dziedzeriem var būt gadu pēc krūts barošanas pārtraukšanas, bet - ja nu tomēr ir kādas sūdzības vai neskaidrības, labāk izrunāt to visu ar savu ginekologu.
VC4 ginekoloģe Dr. I. Dinsberga.
Jautājums
Labdien,

interese cirkumcizijas operacija;
Kas ir nepieciesams, lai sadu operaciju veiktu:
urologa konsultacija Brivibas iela 180? Ir nepieciesams ieprieksejs pieraksts?
Cik ilgu laiku aiznem pati operacija un kur taa tiks veikta?
Vai operacijas izmaksas sastada 190Ls?
Paldies
Atbilde
labdien!
Konsultācijas notiek Brīvības ielā 180 (maksa Ls 22), iepriekš jāpierakstās pa tel.67844250.
Operācijas ilgums ir apmēram 40 minūtes, to var veikt Skanstes ielā 13, tel.67847102.
Operācija maksā Ls 190, papildus izdevumi būs sekojoši: īslaicīgā gultas vieta Ls 15, kā arī ir iespēja izvēlēties anestēziju - vietējā Ls 7, spinālā Ls 100.

ar cieņu, VC4 administrācija
Jautājums
Labdien. Ārsti man konstatēja karpālā kanāla sindromu. Tika veikta operācija bet diemžēl rezultātā tik un tā nav, man roka sāp, pampst un ir traucētas normālas ikdienas darbības. Man ir tikai 23 gadi un it kā tā slimība pat tik jaunam cilvēkam nemēdz būt, pēc ārstu stāstītā. Ko varētu lietas labā darīt?
Atbilde
Labdien!
Iesaku atkārtoti griezties pie ārsta. Domāju, ka jāveic arī analīzes (iekaisuma rādītāji, glikoze, u.c.), USG izmeklējums plaukstai.Jārisina jautājums par medikamentu lietošanas nepieciešamību.
Vēlot ātrāku atlabšanu,
Dr.L.Smeltere
Jautājums
Labdien! Gribēju uzzināt, vai VC4 nav tā, ka reizi gadā pie ginekologa var iet bez maksas? Vai šie pakalpojumi ir tikai pa maksu? Jau iepriekš paldies par atbildi!
Atbilde
Labdien!
Bez maksas varat veikt profilaktisko apskati ar uzaicinājuma vēstuli dzemdes kakla vēža skrīninga pārbaudei. Bez maksas to veic ārsti,kuriem ir līgums ar VNC(Veselības norēķinu centrs), to varat noskaidrot reģistratūrā. Pie ārstiem, kuriem nav līguma ar VNC, bez maksas būs tikai šī analīze, bet par vizīti un jebkuriem citiem papildus izmeklējumiem būs jāmaksā saskaņā ar SIA Veselības centrs 4 cenrādi.
dr.Inta Dinsberga
Jautājums
Labdien!
Man ir 24 gadi un jau kopš dzimšanas redzu tikai ar kreiso aci. Labā acs man ir burtiski akla - redzu tikai ēnas un izplūdušas krāsas, bet kreisajai acij ir tuvredzība: -5 ir brilles stiprums kreisajai acij.
Sakiet, lūdzu, vai man ir iespējams kārtot autovadītāja apliecību, respektīvi, vai varu iziet medicīnisko apskati, kas paredzēta autovadītāju apliecības kārtošanai? Vai ar šādu redzi ir iespējams kļūt par šoferi?

Jau iepriekš paldies!
Atbilde
Labdien!

Ja ar kreiso aci (-5D) ar brillēm redzat labi, tas ir - redzat visas rindiņas uz redzes pārbaudes tabulas, tad varat vadīt privāto automašīnu (B kategorija).

Ar cieņu,
Dr. A. Mincenberga.
30.03.2011.
Jautājums
Labdien. Lidz sim esmu saskarusies ar diezgan pavirsu attieksmi par arsniecibu tiesi no arstu puses. Esmu lidz sim izmantojusi valsts nodrosinato arstesanu. Iespejams tas ietekme kvalitati.Pedejo reiz, kad savam gimenes artam un pec tam neirologam stastiju, ka man vairakus menesus sap galva(man ir 25 gadi) es nekadu atbildi un nosutijumus pie specjalistiem nesanemu. Ludzu sakiet pie kadiem specjalistiem jus ieteiktu griezties ar sadu problemu-katru ritu pamostos ar galvas sapem, dzinkstonu ausis. Liels paldies par atbildi.
Atbilde
Vēlams veikt pilnu asins ainu, galvas un kakla asinsvadu ultrasonogrāfiju, rentgenu kakla skriemeļiem ar funkcionālajām provēm, iespējams arī magnētisko rezonansi. Bet šie izmeklējumi ir dārgi, tamdēļ vajadzētu vēlreiz apmeklēt savu ģimenes ārstu.

Ar cieņu,
ģimenes ārste I.Timčenko.
30.03.2011.
Jautājums
Strādāju darba vietā, kur katru gadu ir jāiet medicīniskā apskate. Ejot apskati pie ginekologa ārste konstatēja, ka man ir dzemdes kaklā čūla, kuru vajag piesaldēt. Kā man būtu pareizi jārīkojas, jo esmu izvēlējusies Jūsu centru, lai šo problēmu atrisinātu. Kas man būtu jāievēro, lai es šo procedūru varētu veikt pēc iespējas ātrāk. Vai pastāv tāda iespēja, ka tajā dienā, kad ierodos uz konsultāciju ir pēc tam iespēja piesaldēt čūlu. Paldies, gaidīšu Jūsu atbildi.
Atbilde
Labdien!

Lai veiktu dzemdes kakla čūlas piesaldēšanu, Jums uz procedūru jāierodas ar citoloģisko un histoloģisko analīžu rezultātiem (to kopijas varat palūgt ārstam, kurš veicis izmeklējumus). Krioterapiju jeb piesaldēšanu labāk veikt cikla otrajā pusē, ja nelietojat hormonālo kontracepciju vai jebkurā cikla dienā, ja lietojiet hormonālo kontracepciju. Procedūru nedrīkst veikt mēnešreižu laikā.

Ar cieņu,
Inta Dinsberga
VC4 Ginekoloģijas nodaļas vadītāja
Jautājums
Labdien!
Man ir radusies liela problēma un nesaprašana,ko darīt šinī situācijā?! Tiku nelielā automašīnas avārijā un Ātrajā neatliekamajā palīdzība tika veikts rentgens gūžas kaulam,abām kājām,sprandai. Bet nu pēc nedēļas veicot grūtniecības testu,apstiprinājās,ka esmu stāvoklī,par,ko iepriekš man nebija ne jausmas. Vizītē pie ginekologa neesmu vēl bijusi,bet pierakstījusies esmu!Vai man būs jātaisa aborts?Jo bērniņu mēs vēlētos paturēt,bet baidos,ka rentgens būs kaut kā iespaidojis tālāku grūtniecības norisi.Cik,stipri rentgens varētu iespaidot grūtniecību!Iepriekš paldies!Un vai labāk būtu man doties vizītē pie ginekologa,pie jums Veselības centrā?Jo pati dzīvoju mazā pilsētā un šejienes ārsti,iespējams nav saskārušies ar ko līdzīgu!
Atbilde
Rentgena starojums agrīnā grūtniecības laikā tiešām var kaitēt augļa attīstībai, taču riski un grūtniecības vadīšanas taktika katrā gadījumā jāvērtē un jāizvēlas individuāli. Tas atkarīgs gan no saņemtā starojuma intensitātes, gan arī no tā, kā bērniņš attīstās grūtniecības laikā. Grūtniecības laikā noteikti vairākas reizes vajadzētu veikt augļa ultrsonogrāfiju pie laba speciālista, lai novērtētu vai visi orgāni un to sistēmas attīstās normāli un vai neveidojas kādas patoloģijas.
Manā praksē ir gadījumi, ka pēc rentgena izmeklējuma veikšanas agrīnā grūtniecības laikā bērniņš piedzimst vesels, aug un attīstās normāli.
Lai arī mūsdienās ar medicīnas tehnoloģiju palīdzību iespējams diagnosticēt ļoti daudzas problēmas jau pirms bērniņa piedzimšanas, tomēr ir lietas, ko, atrodoties mazajam mammas puncī, tomēr nav iespējams atklāt.

Ar cieņu,
VC4 Ginekoloģijas nodaļas vadītāja,
Inta Dinsberga,
02.02.2011.
Jautājums
Labdien - un Laimīgu Jauno gadu :)
Nezinu varbūt smieklīgi jautājums , bet tomēr - Esam precēts paris man 30 sievai 25, domajam par bērniem, bet man ir dvīņu brālis tāpēc mazliet arī sapņoju par dvīnīšiem - vai vispār ir kāda metode kā palielināt varbūtību sagaidīt dvīnišus, varbūt kādi speciāli vitamīni vai konkrētu datumu izskaitļošana, jo cik esmu lasijis galvenā atslēga šeit ir sievietē un tas kad man ir dvīņu brālis to nekadigi neietekmē ?

Ja un vēl viens jautājums - specialista viedoklis - mums abiem iepriekš nav bijis bērnu, slimojuši iepriekš arī ar nekādām noietnām veneriskām slimībām neesam, vai pirms ieņemt bērnu tik un tā ir vēlams veikt mums abiem medicīniskās apskates.

Un pedējais, es zinu kad ir specializēti vitamīni grūtniecēm, bet vai ir specializēti vitamīni ko velams lietot vel pirms berna ieņemšanas gan sievietei gan vīrietim ?

Iepriekš liels paldies par informāciju !!!
Atbilde
Labdien!
Runājot par dvīņiem, tas ir ļoti jauki,ka Jūsu paša ģimenē ir bijis tāds notikums, bet no medicīniskā viedokļa ikviena daudzaugļu grūtniecība ietver paaugstinātu risku priekšlaika dzemdībām, augļa nenobriešanai, cerebrālai triekai un citām nopietnām patoloģijām. Otra lieta ir tā,ka pagaidām nav droši zināmu metožu, kā pašiem mājas apstākļos veicināt to rašanos. Daudzaugļu grūtniecības risks būtiski paaugstinās asistēto neauglības ārstēšanas manipulāciju rezultātā. Tas, kas būtu Jums nepieciešams pirms grūtniecības, ir sievietei noteikt IgG antivielu titru pret masaliņām. Ja tas ir zems, tad ir nepieciešams veikt revakcināciju un vismaz mēnesi pēc vakcinēšanās izvairīties no grūtniecības iestāšanās, jo tā satur dzīvu novājinātu vīrusu. Bez tā sievietei būtiski ir mēnesi pirms paredzamās grūtniecības iestāšanās sākt lietot folskābi pa 0.4mg dienā, iestājoties grūtniecībai to turpina lietot dubultā devā 0.6-0.8mg dienā visu grūtniecības laiku. Nevajadzētu pārspīlēt ar vitamīniem, jo ,piemēram,ir pierādīts,ka A vitamīns veicina intrauterīno augļa augšanas aizturi un urīnizvadsistēmas anomālijas. Tāpat ir svarīgi ievērot pareizu diētu - vairāk šķiedrvielas, mazāk apstrādātu produktu,nelietot uzturā neizceptas olas, gaļas, svaigu pienu,jo var inficēties ar listeriozi. Tāpat jāizvairās no kontakta ar mājdzīvniekiem. Ir jāuzņem pietiekams daudzums kalcija,ko var uzņemt ar piena produktiem. Ja uzturā tiek lietoti piena produkti,tad tiks uzņemts arī nepieciešamais cinka daudzums. Cinka deficīts korelē ar palielinātu priekšlaika dzemdību risku un samazinātu intrauterīnu augļa augšanu. Šis aspekts būtu svarīgs veģetāriešiem, jo daļēji cinkts tiek uzņemts arī ar gaļas produktiem. Bet to var uzņemt vairāk uzturā lietojot lapu salātus, saknes, riekstus un pilngraudu produktus.
Citas medicīniskas izmeklēšanas nav nepieciešamas,ja tiešām esat veseli,kā rakstat. Pirmskoncepcijas vizīte ir ļoti būtiska gadījumos,ja ir nopietnas saslimšanas vai ģimenē ir bijušas problēmas ar iepriekšējām grūtniecībām. Šajos gadījumos var censties samazināt iespējamos riskus.

Laimīgu 2011.gadu.
Dr.Ronalds Mačuks,
VC4 Juglas klīnikas ginekologs.
Jautājums
Labdien! Pavisam nesen sāku lietot Yarina kontracepcijas tabletes, taču, pēc terapeita ieteikuma, man ik pa brīdim ir arī jālieto Nexium vai Omeprazolu kuņģa skābes samazināšanai. Vai šīs tabletes ietekmē Yarina drošību? Vai tās var dzert arī kopā vai tomēr ieteicams dzert dažādos laikos?

Paldies par atbildi! Priecīgus tuvojošos svētkus!
Atbilde
Labdien!
Pētījumos ir pierādīts,ka tajās devās,kādās tiek lietoti šie medikamenti, nenotiek mijiedarbība starp šiem preparātiem,tāpēc variet tos lietot,kā Jums ērtāk - KOK pēc iespējas regulāri katru dienu vienā un tajā pašā laikā, savukārt, omeprazolu pēc nepieciešamības, kad ir saasinājuma periods.
Jums arī priecīgus svētkus!

Ar cieņu,
Ronalds Mačuks,
VC4 Juglas klīnikas ginekologs.
www.jugasklinika.lv
Jautājums
Labdien!

Vai Mycosyst 150 mg tabletes (aktīvā viela flukanozols) ietekmē Yarina hormonālās kontracepcijas efektivitāti? Šīs tabletes man izrakstītas piena sēnītes ārstēšanā (pa vienai tabletei reizi 3 dienās - kopā 2 tabletes un tad 1 tablete mēnesī).
Paldies!
Atbilde
Labdien! Atsevišķi autori saka, ka Flukonazols neietekmē orālo kontraceptīvu darbību, savukārt, citi, ka samazinās orālo kontraceptīvu koncentrācija, tāpēc drošāk būs, ja pēc katras Flukonazola tabletes iedzeršanas 7 dienas izmantosiet papildus aizsardzību, piemēram, prezervatīvu.
Ar cienu,
Ronalds Mačuks,
VC4 Juglas klīnikas ginekologs.
Jautājums
Yasminelle kontracepcijas tabletes lietoju jau 3 mēnešus, taču vismaz reizi cikla vidū ir smērēšanās (uz kādām 2,3 dienām). Pirms tam lietoju gadu Nuvaring un šādas problēmas nebija (pārtraucu to lietot citu blakusparādību dēļ).
Domāju nomainīt tabletes, piemēram, uz Yarina (kādreiz tās lietoju un problēmas nebija), tāpēc vēlējos pajautāt sekojošus jautājumus:
1. Vai varu jaunās tabletes sākt lietot pēc ierastā 7 dienu pārtraukuma - tad kad būtu jāsāk lietot veco Yasminelle? Vai šādā gadījumā kontracepcijas efektivitāte parādās uzreiz vai man papildus jāizmanto prezervatīvi? Vai tomēr tabletes jāsāk lietot "pēc citas shēmas", lai uzreiz justot droši par to iedarbību?
2. Ja parādās smērēšanās, bet tabletes esmu lietojusi kā noteikts, vai varu justies droša par tablešu efektivitāti?

Liels paldies par atbildēm!
Atbilde
Labdien!
Viduscikla asiņošanas visticamāk ir saistāmas ar hormonālajām svārstībām. Tie biežāk mēdz būtu jaunu tablešu lietošanas uzsākšanas laikā, kā arī, ja cikla vidū vai otrajā pusē mazu devu orālās kontracepcijas tabletes tiek iedzertas nedaudz atšķirīgos laikos. Bet varbūt,ka Jums šī deva ir par mazu, tad Yarine noteikti vajadzētu palīdzēt šajā gadījumā, jo etinilestradiola deva šajā tabletē ir lielāka (0.02 pret 0.03 mg). Tabletes ir jāsāk lietot tieši kā jūs sakat - parastajā dienā pēc 7 dienu pārtraukuma,kad būtu jāturpina iepriekšējās tabletes. Papildus izsargāšanās šajā gadījumā nav nepieciešama. Bet, kas attiecas uz viduscikla asiņošanām un grūtniecības iestāšanās risku, tad teorētiski tiešām asiņošana parādās dēļ hormonu krituma, bet šis hormonu kritums nav tik liels lai nobriestu folikuls, notiktu ovulācija un pēc tam implantētos apaugļotā olšūna pie nosacījuma, ja vien šī zemas devas orālās kontracepcijas tablete nav iedzerta ar lielāku laika intervālu kā 12 stundas no ierastā vai Jūsu ķermeņa svars nav lielāks par 90kg, īpaši tas attiecas uz cikla sākumu.Ja tabletes lietojat regulāri ierastajā laikā, tad Jums par grūtniecību nav jāsatraucas.
Ar cieņu,
VC4 ginekologs,
Ronalds Mačuks
06.12.2010.
Jautājums
Labdien!
Pirms menesha veicu lazerproceduru paplashinatu asinsvadu likvideshanai uz sejas (ap deguna linju) ar lazeru Smart VS (Nd:Yag. Pec proceduras man divas nedelas bija strutojoshas pumpas, kuras nekadi nepazuda, pec tam kad taas beidza strutot, visu laiku aada tajaa apvidu bija tada kaa savainota. Lietoju Bepanthena kremu, bet nebija nekadu uzlabojumu. Patreiz man kreveles no adas ir nokritushas. Galvenais jautajums, kas mani patreiz ir nomac ir tas, ka man tagad uz sejas tajaas vietas, kur bija kreveles, ne visur, bet ir izveidojushies tadi uz iekshu adas caurumini. Es nezinu ko man dariit. Patreiz atrodos aarzemes un nav iespeja apmeklet arstu. Varbuut varat jus ko ieteikt. Vai tas ir normali, ka pec lazera ir izveidojushies sadi uz iekshu versti adas caurumini, kaa robi.
Atbilde
Veicot lāzerprocedūras paplašināto asinsvadu korekcijai ir iespējamas
sīkas krevelītes, taču strutainam pumpām un lielākam krevelēm nevajadzētu būt. Pēc Jūsu apraksta visticamāk bija pievienojusies sekundārā infekcija, līdz ar to dzīšana bija traucēta un tie mazie robiņi, ko Jūs pieminat, ir dziļā iekaisuma rezultāts. Tās rašanās iemesls ir vai nu pārāk liela enerģijas, kas tika pielietota procedūrā vai arī ādas īpatnība un specifiska reakcija uz pareizi piemeklēto lāzera enerģijas lielumu.
Pēc būtības tās ir rētiņas un tās mazināt var tikai ar lāzeri (piem., Fraxel lāzeri, kas punktveidīgi izdedzinot ādu stimulē jaunas, gludākas ādas pārādīšanos). Ja šīs sīkas rētiņas ir vairāk pamanāmas dēļ sārtas krāsas (jaunās rētiņas vienmēr sākumā ir samēra koši sārtas),to var mazināt lietojot Dermatix vai Dermatix ultra gēlu.

Ar cieņu,
dr. Jekaterina Pudova
Veselības centra 4 filiāle klīnika "4.dimensija"
tālr. 67016721, 26655777.
Jautājums
Labdien, gribu pa interesēties par cenām, Cik maksā izoperēt kauliņu pie lielā pirksta uz kājas???
Atbilde
Labdien!
Lai precīzi nosauktu operāciju izmaksas jāveic izmeklējums (RTG), jāsastāda operācijas plāns (kas izriet no deformācijas pakāpes). Orientējoši varu nosaukt izmaksas 300 - 600 Ls robežās. Šajā summā ietilpst spinālā anestēzija 100,- Ls.

Ar cieņu,
dr.Dobelnieks,
VC4 Traumatologs - ortopēds.
Jautājums
Labdien! Man ir daži jautājumi:
- es lasīju, ka ja mēnešreižu sākumā tās izdalās ar lielu daudzumu sabiezējušām gļotām, kā plēvi, tas ir kautkāds apvalks, kas bijis pārklājis maksti un tā esamība iespējams kavē iespēju palikt stavoklī, jo darbojas kā sava veida prezervatīvs, traucējot spermatozaidiem.. (Un man tieši tā arī pēdējos mēnešos ir..) vai tā ir taisnība?
- vai Duphaston palīdz šajā gadījumā un vai šīs zāles var stimulēt auglību?
- esmu dzirdējusi, ka spermotozoīdi iznīkst skābā vidē. Man tieši tāda, pat izteikti arī ir vide makstī. Es eju uz regularām pārbaudēm, pēdējo veicu pirms pāris mēnešiem, vienmēr saņemu atbildi, kas viss ir normas līmenī, taču es to apšaubu. Iespējams ārstu regulārajās analīzēs nenovēro to, kas man nepieciešams. Vai bar būt, ka arī šīs izteikti skābās vides dēļ man ir grūtības palikt stāvoklī? Pats mēnešreižu cikls man ir regulārs.
Paldies!
Atbilde
Labdien!
Tas tiešām tā ir, ka mēnešreižu sākumā asiņošana ir izteiktāka un ir iespējama asiņošana ar biezāku, plēvēm līdzīgu saturu. Šīs plēves veido dzemdes iekšējais slānis, kas normāli visām reproduktīvā vecuma sievietēm izdalās menstruāciju laikā, ja neiestājas grūtniecība. Šis iekšējais slānis nekavē grūtniecības iestāšanos, kā arī tas nekaitē spermatozoīdiem.
Duphaston, kā jebkurus medikamentus, ir nepieciešams lietot tikai vadoties stingri pēc indikācijām. Sievietei ar normālu menstruālo ciklu Duphaston lietošana nav nepieciešama. Duphaston ginekologi nozīmē menstruālā cikla otrās fāzes atbalstam, lai dzemdes iekšējā slānī varētu veiksmīgāk implantēties apaugļotā olšūna. Duphaston ir lietojams gadījumos, ja ir dzeltenā ķermeņa nepietiekamība.
Skāba maksts vide tiešām samazina spermatozoīdu kustīgumu, bet šis maksts skābums nespēj apstādināt visus spermatozoīdus. Spermatozoīdiem tas ir kā pirmais pārbaudījums dabiskajā atlasē un tikai paši kvalitatīvākie var turpināt sacensties par olšūnas apaugļošanu. Maksts vides skābums gluži pretēji norāda uz to, ka Jūs esat jauna un " plaukstoša" sieviete.
Attiecībā uz Jūsu šaubām par veselību man ir grūti komentēt. Pārliecība ir tāda smalka sajūta, iespējams, pie vainas ir ikdienas steiga vai neizrunātas lietas, kas tai liek sašķobīties par vienu vai otru lietu, bet esmu pilnīgi pārliecināts,ka Jūsu daktere vēl jums tikai labu. Un arī es gribu ticēt, ka Jūs esat vesela.
Tas, ko es Jums varētu ieteikt, nākamreiz pārdomājiet sev svarīgos jautājumus, pierakstiet un tad kopā ar savu dakteri tos nesteidzīgi pārrunājiet.

Veiksmīgi,
VC4 ginekologs Ronalds Mačuks.
Jautājums
Labdien, mana diagnoze BCT, spastiskā paraparēze, lai uzlabotu balsta-kustību funkciju traumatologs -ortopēds rekomendēja apmeklēt neirologu, lai ar medikamentu palīdzību censtos pastiprināt nervu impulsus uz smadzenēm. Intensīva ārstnieciska vingrošana + attiecigu medikamentu lietošana (no neiroloģijas) varētu ievērojami uzlabot fizisko stāvokli. Vēlējos uzzināt vai kads no Veselības centrā 4 pieejamajiem neirologiem varētu būt kompetents šajā jautājumā?
Atbilde
Labdien!
Ja runa par BCT, tad domāju, ka vislielākā pieredze šajā jomā ir bērnu neirologiem un neirologiem, kas strādā rehabilitācijas iestādēs, piemēram, "Vaivaros". Neliela kompetence ir jebkuram neirologam.

Ar cieņu,
dr. Smeltere
VC4 neirologs
Jautājums
Sveicināti!

Situācija ir tāda, ka es nezinu pie kāda ārsta man būtu jāiet ar savu problēmu! Problēma ir tāda, ka brīžiem man paliek slikta dūša un griež galvu. Tas viss sākās tad, kad sanāca izdzert par daudz antibiotiku, jo nevēlējos saslimt. Nākošajā dienā braucot vilcienā palika švaki ap dūšu. Pats interesantākais, ka izkāpjot no vilciena - sliktā dūša +/- pazuda. Arī atrodoties kojās, vietās kur esmu pieradis atrasties īsti slikti ap dūšu nebija. Bet tad atkal sliktā dūša sāka parādīties lekcijās. Var būt tā, ka es pie lekciju kabineta nostāvu un ir +/- normāli, bet ieejot iekšā un pasēžot var sākt palikt slikti. Tā nu man sanāca, ka ar to slikto dūšu nestaigāju uz lekcijām un pildīju mājas darbus mājās, pa to laiku protams bija staigāts pa visādiem ārstiem un meklēta vaina. Tika taisītas kobras, itkā atrasta maza čūliņa, kuru ārstēju, bet ar to tā sliktā dūšas padarīšana nepazuda. Tad kaut kā sanāca apmeklēt "dziednieku" un itkā arī kaut cik palīdzēja. Bet tagad sāk likties, ka tas vairāk varbūt pat ir galvā nevis vēderā - tā problēma.
Rakstu Jums, lai varētu konstatēt pie kāda ārsta man vajadzētu mēģināt aiziet, lai tiktu ar savu problēmu galā. Apnika, ka no rītiem needu, lai tikai varētu lekcijās nosēdēt. Ja esmu paēdis, un sākas slikta dūša tad ar to ir grūtāk cīnīties. Ja neesmu paēdis un mazliek sāk palikt slikti, sāku klausīties mūziku un mēģinu saņemties. Ir tā, ka cenšoties saņemties pēc kādām 10-20min var arī sliktā dūša pazust un ir iespēja nosēdēt lekcijā.

Vārdu sakot, būtu labi, ja Jūs varētu ieteikt pie kāda ārsta es varētu aiziet un vai ir nepieciešams nosūtījums no ģimenes ārsta.

P.S Kā pluss visām šīm problēmām ar slikto dūšu man ir sava veida depresija. Jau kādus divus gadus kā minimums man ir grūti saskatīt kaut ko pozitīvu. Iespējams tas viss sākās no tā, ka pirms diviem gadiem esmu zaudējis savu vienīgo apgādnieku Māti, kura gāja bojā autokatastrofā. Varbūt tas savā veidā vēl kaut kā sakāpj galvā un tā visa negativitāte ko sevī apgrozu arī vēl to slikto dūšu izsauc utt. Es nezinu, tiešām nezinu kur vērsties...

Paldies par atbildi jau iepriekš!
Atbilde
Labdien!

Izskatās,ka problēma nebūs ar kunģi, bet tā ir maskētā depresija,kura izpaužas nevis ar garstāvokļa vai ar miega problēmam, bet ar kādu orgānu slimību (šajā gadījumā - sliktu dūšu). Ārstējot kunģi, nekad arī nepaliks labi, iesaku Jums doties uz konsultāciju pie psihiatra.

Dr. Karīna Vernere
VC4 ģimenes ārste
Jautājums
Здравствуйте!
Скажите пожалуйста, что бы это могло быть: я чувствую дискомфорт при дыхании, такое впечатление, что не сделать полный вдох. Проверял cердце - все показатели в норме, только немного завышен уровень xолестерина. Прошел полную диагностику на астму, все показатели в норме. Если я занимаюсь бегом, становится хуже, если тяжелой атлетикой - лучше. Мне 32, работа стресовая.Можетели Вы определить причину? Что по Вашему это может быть? Хотелось бы четкий лаконичный ответ без общих фраз. За конкретную помощь буду благодарен в рамках установленых Вами цен.
Atbilde
Здравствуйте!
В данном случае, вероятно, причина недомогания - спондилёз шейного и грудного отдела позвоночника, из-за чего происходит раздражение сегментарных и межрёберных нервов, в результате возникает дискомфорт при расширении грудной клетки в момент вдоха. Помогут упражнения, укрепляющие мышцы спины и шеи, витамины группы В. Однако для постановки точного диагноза необходимо обратиться к специалисту -например, к семейному врачу.

Ar cieņu,
VC4 Ģimenes ārste Anna Kučika
Jautājums
Labdien!
Man ir jautājums par to, vai ir iespējams pie jums dabūt konsultāciju par tādu slīmību ka bērnu ptoze. Bērnam ir 8 gadi.
Paldies!
Atbilde
Labdien!

Ja ptoze (plakstiņa noslīdējums) ir no dzimšanas un visu šo laiku nav mainījies plakstiņa stāvoklis(nav bijusi ne stāvokļa krasa pasliktināšanās, ne arī krasa uzlabošanās), tad pie neirologa nav jāiet. Šajā gadījumā Jums jāgriežas pie neiroķirurga par kosmētiskkās operācijas apsvēršanu.

Ja plakstiņš ir noslīdējis pēkšņi un agrāk tā nav bijis, tad ir jāiet pie neirologa, līdzi ņemot fotogrāfijas, lai var veikt salīdzinājumu un labāk izvērtētu situāciju.

Ar cieņu,
dr.Vizma Meikšāne
Jautājums
Es vēlētos uzzināt vai pie jums var iegūt arī izziņu mācību braukšanas atļaujai?
Atbilde
Labdien!

Jā, pie mums Veselības centrā 4 var iegūt izziņu.

Līdzi jāņem pase, 2 foto, 15Ls.

Komisijas darba laiks:

Pirmdienās un Ceturtdienās - 14.00-18.00;

Otrdienās 10.00-14.00,

Trešdienās un Piektdienās 9.00-13.00

Ar cieņu,

SIA "Veselības centrs 4" administrācija
Jautājums
Labdien.
Man uz acu plakstiņiem parādijušies balti(dzelteni) veidojumi. Nosakaidroju, ka tā esot "Ksantelazma" un lai atbrīvotos no šiem veidojumiem nepieciešama neliela kosmētiska operācija. Vai pie Jums veic šāda veida operācijas un protams cik tas maksā?
P.S Ja Jūs varat man palīdzēt kur man griezties (t.numurs).
Atbilde
Labdien, paldies par jautājumu!
Ksantelazmas ir bāli dzeltenīgi holesterīna, jeb lipīdu vielmaiņas izgulsnējumi acu plakstiņu rajonā. Šajā gadījumā būtu vērts arī pārbaudīt asins analīzēs lipīdu vielmaiņu (holesterīns, triglicerīdi ZBL, ABL). Ja ksantelazmas ir virspusējas un nav lielas, tad iespējams tās lividēt ar lāzera palīdzību, maksa par šādu pakalpojumu ir (35-60 Ls). Ja izteiktas ksantelazmas, tad vēlama neliela kosmētiska operācija pie plastiskā ķirurga.
 
Ar cieņu,
dermatovenerologs, Kristīne Cīrule
27. 08. 2010.
Jautājums
Man interese vai ir iespejams izarstet adas slimibu vitiligo?
Atbilde
Labdien!

Vitiligo gadījumā uz ādas veidojas balti plankumi, kuri, neiesauļojas.
Balto plankumu rajonā uz ādas iztrūkst melanocīti (ādas pigmentšūniņas), vai arī to darbība ir bloķēta. Kāpēc rodas vitiligo līdz šim nav skaidrs. Vitiligo bieži vien saista ar dažādām autoimūnām slimībām, vairogdziedzera slimībām.
Tiek piedāvātas dažāda veida terapijas, lokālas, sistēmiskas,lāzerterapija. Bieži vien, pateicoties terapijai, process
tiek apturēts, un bieži vien novēro arī pigmentācijas atjaunošanos bojātajās ādas vietās. Taču šobrīd diemžēl mēs nevaram apgalvot, ka vitiligo var izārstēt pilnībā.

Ar cieņu,
dr.Kristīne Cīrule
VC4 filiāles EDK dermatovenerologs
Jautājums
Labdien! jautājums zobu speciālistiem- vai var veikt lāzerbalināšanu zobiem, ja pirms 8 gadiem pie stomatologa veikta balināšana ar gēlu?
Pateicos jau iepriekš par atbildi!
Atbilde
Labdien!

Pēc diviem gadiem drīkst mainīt jebkuru balināšanas metodi pret citu.
Tātad atbilde uz Jūsu konkrēto jautājumu ir: "Jā, drīkst veikt lāzerbalināšanu".

Jauku dienu vēlot,
SIA "Veselības centrs 4" reģistratūru dienests
Jautājums
Labdien.Man ir 29 gadi un ir viena niere........Jau kadus menesus 2 apmeram paradijas sajuutas kad urinpuslis visu laiku iir pilns,un Tualeti eju biezak neka gruutniecibas laika gaju .Kas varetu but par iemeslu?
Atbilde
Labdien!
Jums ir nepieciešams ierasties uz konsultāciju pie nefrologa vai urologa, lai nozīmētu nepieciešamās analīzes. Kā arī nepieciešams veikt diagnostiskos izmeklējums, lai precizētu diagnozi un varētu lemt par turpmāko terapiju.

Ar cieņu,
VC4 nefrologs, dr.I.Puide
Jautājums
Labdien! Lūdzu iesakiet,kuru diagnostikas veidu labāk izvēlēties no daudzām pieejamām jūsu klīnikā: labajā vēdera lejasdaļa sāp jau daudzus gadus.neatkarīgi no ''sanasm aktivitātēm vai diennakts laika. Apmeklējos uz ultrosonogrāfa, pārbaudīju pat vairogdziedzeri,bet teica viss ok. citā vietā teica,ka polips apm. 3cm garš, trešā vietā, ka tas ir ģinekoloģija, sakarā ar nenoregulētām mēnešreizēm. Kāda veida diagnostika ir vissprecīzākā? Varbūt pat 2-3 dažādas vajag uztaisīt? Asins analīzes, vai ko citu? Liels Paldies.
Atbilde
Labdien!
Lai varētu lemt par ginekoloģisku problēmu, būtu vēlams veikt ultrasonogrāfiju- vēlams uzreiz pēc menstruācijām. Neskaidras sāpes vēdera lejas daļā var būt saistītas arī ar saauguma procesiem, kas var veidoties pēc pārslimotām infekcijas slimībām. Rekomendēju apmeklēt ginekoloģisko USG, kā arī neirologu, lai precizētu iespējamo diagnozi.

Ar cieņu,
VC4 ginekologs, Dr. I. Martišune
Jautājums
Palidziet, nezinu ko iesākt, man 51 gads.Dudzus gadus mokos ar muguru,bet nu paliek arvien sliktāk.pirms 5gadiem bija diska plisums un no taa briiza nav bijis gadriiz labi nekad.katru gadu izgaaju proceduuras dienas stacionaaraa, tad bij polise, tagad vairs nav.Pirms 5gadiem iznaacu no slimnīcas ar šādu dg.jostas daļas deformējoša spondiartroze,L3,L4 diska protūzija,L5-S1intervertebrāla osteohondroze ar kreisās puses starpskriemeļu atveres stenozi.Gadu dzīvoju normāli, bet pirms trim nedēļām man liekās atkal bij truce, jostas vietā,drausmīgs sitiens, un no tā brīža nevienu dienu vairs nav labi, iet varu, uz kājam nav kritis, bet astee liekas ka kaut kas sakustaas un sit pa nervu, uz kreiso pusi,izspriceeju10diklofenakus un 5 nerorubinus,palika labaak, bet interesantaakais tas, ka peec taa belziena jostaa, tagad nav labi ar sprandu, kaa saap lejaa, taa tuudal spradnda ar, ulkiekot roku uz kakla skiemeļa, sāp tur ar,vispaar-tagad ir kaa kuro dienu, sodien ir loti slikti, staigaajot sit uz kreiso kaaju, sajuuta briesmiiga,patreiz lietoju melox, uz nakti-sirdalud, kad nevaru iztureet-jostu.Es gaidīšu atbildi no kāda neirolga, manā pilsētā saka, ka neko nevar darīt, bet es mokos bailēs par nākotni.Lūdzu, ko man darīt!`Ar cieņu-Anita Briežkalne.
Atbilde
Labdien!
Iesaku Jums konsultēties pie vertebrologa (dr.A.Gulbis Veselības Centrā 4 - tel: 67847148), lai lemtu par epidurālo blokāžu nepieciešamību vai citas terapijas nozīmēšanu. Pagaidām iesaku regulāri lietot ortozi un medikamentus. Uz sprandas var uzlīmēt Olfen plāksteri (iedarbība 12 stundas). Vairāk par Jūsu problēmu un ārstēšanas metodēm, varat lasīt interneta mājas lapā www.nesaap.lv

ar cieņu,
Dr. Inese Blumberga
VC4 neirologs, osteorefleksoterapeits.
Jautājums
Man pirms dažiem mēnešiem uz ādas (pie padusēm, vēdera) sāka parādīties sarkani pleķi. Salīdzinoši mazi. Arī sīkas pumpas. Ik pa laikam paniezēja. Gāju savā pilsētā pie dermatologa, viņa ieteica ziest ar Fucikort ziedi un nemazgāties 4 dienas. Pēc kursa viss bija labi. Pēc kāda laika, atkal pleķi sāka parādīties. Lielākoties uz vēdera. Asins analīzes toreiz parādīja, ka situācija ir tāda - it kā esmu saaukstējusies. Laikam bija nedaudz pa daudz leikocītu. Toreiz arī biju nedaudz apaukstējusies. No kā varētu būt šie pleķi? Kāpēc tie nepāriet? Esmu dzirdējusi, kad cilvēkiem ir piemēram no kāda pārtikas produkta alerģija, tad to pārstājot lietot, problēmas ar ādu pāriet. Es tagad cenšos nelietot saldumus, jo domāju, ka no tiem. Bet aina uz ādas tikai pasliktinās. Rodas sajūta, ka tie pleķi tikai vairojas. Jāpiebilst, ka esmu veģetāriete un cenšos arī dienā izdzert organismam nepieciešamo ūdens daudzumu - 6 glāzes vismaz.
Atbilde
Labdien!
Paldies par jautājumu. Protams, ka runājot par ādas problēmām tās vienmēr ir labāk redzēt, lai sniegtu precīzu atbildi. Ņemot vērā aprakstītās problēmas, viena no iespējamām diagnozēm varētu būt
Sārtā ēde, jeb Pityriasis rosea Gibert. Tā parādās sārtu plankumiņu veidā uz ķermeņa augšdaļas, parasti sākumā ir viens lielāks plankums, un pēc tam, procesam izplatoties, var parādīties mazāki. Dermatologs Jums pareizi ieteica ievērot saudzīgu režīmu attiecībā uz ādu, jo kairinājumu vietās parādās jauni elementi (piem. ar dvieli slaukoties pēc mazgāšanās). ļoti bieži šo ādas slimību pavada viegla saaukstēšanās vai vīrusa saslimšana. Process ir labdabīgs un pamazām pats arī norimst. Lai precizētu diagnozi, un tālāko terapiju, noteikti vēlams konsultēties ar speciālistu! Lai veicas!

Ar cieņu,
dr. Kristīne Cīrule
EDK
2010. gada 4. jūnijā
Jautājums
Labdien, man pastiprināti izkrīt mati jau vairāk kā pusgadu. Pašlaik dzīvoju Anglijā. Taču pēc nedēļas būšu uz laiciņu Latvijā. Gribētu zināt vai vienas viszītes laikā pie ārstes Zemītes ir iespējams noteikt matu izkrišanas cēloni? un cik tas maksātu?
Atbilde
Labdien!

Vienas vizītes laikā matu izkrišanas cēloni noteikt, diemžēl, nevar.
Pirmajā vizītē ārsts iepazīstas ar problēmu un tiek paņemtas analīzes.
Otrajā vizītē, pacients tiek iepazīstināts ar analīžu rezultātiem un tiek noteikta ārstēšana.

Ar cieņu,
Dr.I.Zemīte
Jautājums
man nepieciesams atjaunot nozaudeto autovad. apliecibu,bet beidzies mediciniskas uzzinas termins,vai pie jums to var atjaunot,ja jaa,tad kur japieregistrejas,cik tas izmaksa,un kadi dokumenti janem lidzi? jau ieprieks pateicos par info!
Atbilde
Labdien!
Autovadītāju medicīniskā komisija atrodas VC4 Kr.Barona ielā 117.
Līdzi jāņem pase, 2 fotogrāfijas 3x4, maksa 15.00 Ls. Iepriekšēja pieraksta nav, komisija pieņem rindas kārtībā.
Darba laiks:
Pirmdienās no plkst. 13-18
Otrdienās no plkst. 10-14
Trešdienās no pulksten 9-13
Ceturtdienās no plkst. 13-18
Piektdienās no plkst. 9-13
Tuvāku informāciju varat iegūt, apskatot VC4 mājas lapas sadaļu "Profilakse" vai zvanot pa tālr:67847103; 67847100.

Ar cieņu, VC4 administrācija.
Jautājums
Esmu sestaja grutnieciibas nedeeljaa un shobrid ir saakusies videeji liela asinjoshana kaa arii velkoshas veedera lejas daljas sapes.Vai iespeejas apstaadinaat asinhoshanu ar zaalju paliidziibu?Straadaaju fizisku darbu vai uz doto mirkli jaabuut gultas reziimaa?Man pirms diviem gadiem ir bijis aborts. Vai shajaa gruut.periodaa varu lidot uz LV vai neapdraudeeju savu grutnieciibu? Vai varat ieteikt ar kuru ginekologu es varu konsulteeties telefoniski? Uz doto mirkli atrodos arzemes vai nevareetu sniegts atbildi peec iespeejas atraak. ar cienju Kristine
Atbilde
Labdien!

Telefoniski šajā gadījumā būs grūti ko līdzēt, jo situācijas noskaidrošanai jāveic apskate, ultrasonografiskā izmeklēšana un asins analīzes. Protams, fizisks un psiholoģisks miers ir svarīgs, tapēc strādāt fiziski smagu darbu nebūtu vēlams, labak miera un mājas (daļēji gultas) režīms. Ja iespējams - jādodas uz vizīti. Telefoniski - varat zvanīt dr. Dinsbergai 29148026.

Ar cieņu,
dr. Inta Dinsberga,
VC4 ginekoloģijas nodaļas vadītāja
05. 05. 2010.
Jautājums
Labdien, man ir jautājums kas mani ļoti satrauc.Pirms 4 gadiem man bija aborts, un pec tam no krutim izdalijas itka piens, gaju ari atradities, un arsts teica ka viss kartiba.VAI TAS IESPEJAMS KA PEC TAM MAN KRUTIS BIJA PIENS,jo kad par to ieminejos masinai vina teica ka nevajadzetu but?Tagad ar draugu planojam berninu, un uztraucos vai viss kartiba, biju pie ginekologa un teicu ka planojam berninu, lai parbauda , vina uztaisija ultrasonografiju un skatijas olnicas un teica ka viiss esot labi.Gribeju zinat vai ta tiešām var redzet ka nav nekadu problemu, interese loti Jusu viedoklis, un varbut kadi padomi.
Atbilde
Labdien!
Neklātienē grūti atbildēt uz šo jautājumu, tomēr - ja plānojat grūtniecību, vajadzētu pārbaudīt dažu hormonu līmeni asinīs, kuri varētu būt saistīti ar izdalījumu parādīšanos no krūtīm. Bet - iespējams, ka Jums tiešām viss ir kārībā, ārsts ultrasonogrāfijā var redzēt, vai olnīcas ir aktīvas, t.i., ovulācija notiek un cikls auglīgs vai nē.

Ar cieņu,
dr. Inta Dinsberga
29. 04. 2010.
Jautājums
Labdien,
kas ir jādara, lai likvidētu dzimumzīmi? (anlīzes, konsultācijas,..) vai to var izdarīt VC4 un cik aptuveni viss tas kopā maksā?
Atbilde
Labdien!
Paldies par Jūsu jautājumu! Estētiskās dermatoloģijas klīnikā (EDK) ādas veidojumu, dzimumzīmju diagnostiku un likvidāciju veic vairāki dermatologi: Dr. R. Karls ( 1x konsultācija 30 Ls), Dr. med. S. Žīgure; Dr. L.Jacēviča, Dr L. Kapteine, Dr.K. Cīrule ( 1x konsultācija 22 ls). Dzimumzīmju diagnostika ir papildus pakalpojums, kas ir 7- 10 Ls par pirmā veidojuma diagnostiku, par katra nākamā veidojuma diagnostiku 4-5 Ls. Atkarībā no diagnostikas rezultātiem, dakteris Jums piedāvās vispiemērotāko veidojuma likvidācijas metodi un atkarībā no darba apjoma precizēs procedūras maksu. Ar veidojumu likvidācijas procedūru izmaksām variet arī iepazīties http://www.edk.lv/lv/pricelist-1/ sadaļās INVAZĪVĀ DERMTALOĢIJA un LĀZERĶIRURĢISKĀ DERMATOLOĢIJA.
Ir iepriekšējs pieraksts.
EDK reģistratūras tel. :67847102; 28381189
Adrese: Skanstes 13, 5.korpuss, 1.ieeja , 3.stāvs
Gaidīsim Jūs Estētiskās dermatoloģijas klīnikā!

Ar cieņu,
Vija Zilkalna
EDK administratore
Jautājums
Labdien! Sakiet ludzu, man ir problemas ar adu(kadu gadu atpakal man paradijas uz muguras pie kakla pupmas, pa laikiem no tiem nak ara struti, kad pieskaros tiem sap bet ne stipri, dzeru vitaminus, lietoju ari smeres un ziepes specialas, bet maz ko palidz! It ka pariet bet paliek ta ka violeta krasa pigmenti, un paradas jauni pumpi citas vietas, uz plecam jau tuvak pie krutim! Man ir tads jautajums sakiet ludzu pie kura dermotologa man javersas? Man bus javeic kaut kadas analizes( asins nodod piemeram) ? Jo neesmu no Rigas. bet no Liepajas, gribetos ari zinat cik ilgu laiku viss aiznems!
Atbilde
Labdien!
Pēc apraksta- t.s.pumpas ir seborejiskajās zonās- mugura un krūtis.
Iespējamā diagnoze- Acne vulgaris. Taču tas ir tikai minējums, neredzot Jūs. Protams, mums ir jātiekas. Noteikti veiksim asinsanalīzes, ja nepieciešams arī ādas analīzi. Vēlams uz vizīti paņemt medikamentus, kas ir lietoti, t.sk. arī vitamīnus, kopšanas līdzekļus. Kā arī asins analīzes, citus izmeklējumus, ja tādi ir veikti iepriekš. Laika ziņā - analīžu rezultāti pieejami ne vēlāk kā divu nedēļu laikā. Ārstēšanas ilgumu grūti noteikt, jo vispirms Jūs ir jāizmeklē. Uz drīzu tikšanos!

dr. Līga Jacēviča
07. 04. 2010.
Jautājums
Labdien. Cik apmēram varētu izmaksāt dzimumzīmes izmeklēšana un noņemšana. Dzimumzīme 5mm diametrā.
Atbilde
Labdien!
Paldies par Jūsu jautājumu! Estētiskās dermatoloģijas klīnikā (EDK) ādas veidojumu, dzimumzīmju diagnostiku un likvidāciju veic vairāki dermatologi: Dr. R. Karls ( 1x konsultācija 30 Ls), Dr. med. S. Žīgure; Dr. L.Jacēviča, Dr L. Kapteine, Dr.K. Cīrule ( 1x konsultācija 22 ls). Dzimumzīmju diagnostika ir papildus pakalpojums, kas ir 7- 10 Ls par pirmā veidojuma diagnostiku, par katra nākamā veidojuma diagnostiku 4-5 Ls. Atkarībā no diagnostikas rezultātiem, dakteris Jums piedāvās vispiemērotāko veidojuma likvidācijas metodi un atkarībā no darba apjoma precizēs procedūras maksu. Ar veidojumu likvidācijas procedūru izmaksām variet arī iepazīties http://www.edk.lv/lv/pricelist-1/ sadaļās INVAZĪVĀ DERMTALOĢIJA un LĀZERĶIRURĢISKĀ DERMATOLOĢIJA.
Ir iepriekšējs pieraksts. EDK reģistratūras tel. :67847102; 28381189
Adrese: Skanstes 13, 5.korpuss, 1.ieeja , 3.stāvs.
Gaidīsim Jūs Estētiskās dermatoloģijas klīnikā!

Ar cieņu,
Vija Zilkalna
EDK administratore
08. 04. 2010.
Jautājums
Labdien!
Strādāju sēdošu darbu un līdz ar to ir problēmas ar muguru. Man mugura sāp diezgan bieži un sāk veidoties arī līka mugura. Pie kāda ārsta man ir jāgriežas, ko es varu darīt lietas labā, lai šo problēmu labotu un novērstu? Pašreiz plānoju grūtniecību, tadēļ šis jautajums mani ļoti uztrauc.
Atbilde
Labdien!
Iesaku Jums griezties pie ģimenes ārsta vai neirologa, lai nozīmētu Jums izdarīt Rentgenogrammu sāpošajam muguras rajonam. Tad, atkarībā no atbildes, palīdzēt avr fizioterapeits- iemācīt tieši Jums vajadzīgos vingrojumus, lai koriģētu esošo problēmu. Plānojot grūtniecību ir ļoti svarīgi pirms tam "savest kārtībā" muguru.

Ar cieņu,
neirologs Dr.I.Blumberga
29. 03. 2010.
Jautājums
Labvakar! Man ir jautājums par dzimumzīmīšu kartes izveidi. Man nav skaidra tās izmaksa. Vai BTA sedz daļu? Vai dzimumzīmju likvidēšanas izmaksas arī sedz apdrošinānas polise?
Atbilde
Labdien!
Diemžēl, BTA apdrošināšanas polise nesedz ne dzimumzīmju kartes izveidi, ne dzimumzīmju likvidāciju. Par atmaksu Jums jasazinās ar apdrošināšanas kompāniju - vai Jums apmaksās šos čekus, ja būsiet šos pakalpojumus segusi no personīgajiem līdzekļiem.

Ar cieņu,
VC4 administrācija
30. 03. 2010.
Jautājums
Man Liepājas slimnīcā sniedza palīdzību pēc suņa koduma - arī pirmo poti pret trakumsērgu! Vai kārtējo poti varu saņemt jūsu centrā bez pieraksta? Papīri uz rokas man ir iedoti, jo darba dienās esmu Rīgā un viena pote iekrīt darba dienā tūlīt, tūlīt!
Atbilde
Labdien!
Jā, šo poti varat saņemt VC4, Kr.Barona ielā 117, kab.123, katru darba dienu no 8-19. Rindas kārtībā. Ierodoties uz poti jāņem līdzi ārsta izsniegtā dokumentācija.
Ar cieņu,
VC4 administrācija
26.03.2010.
Jautājums
Labdien,
Kaut kur dzirdēju, ka Jūs piedāvājiet grūtnieču ūdens aerobiku, tikai Jūs mājas lapā nekur par to informāciju neredzu. Jums tāds pakalpojums ir vai nav?!
Ja ir, tad kur var atrast detalizētu informāciju!
Paldies :)
Atbilde
Labdien!
Mūsu iestāde nepiedāvā grūtnieču ūdens aerobiku. Par cita veida fiziskajām nodarbībām, arī vingrošanu, varat interesēties mūsu iestādes vingrošanas un rehabilitācijas nodaļā "Klubs 4". Tel: 67847108, Kr.Barona 117, Rīgā. Vai skatīties "Klubs 4" mājas lapā internetā www.klubs4.lv

Ar cieņu,
VC4 administrācija
Jautājums
Labdien! Jautājums ginekologiem.
Es sāku dzert Lindynette 20 sākot no 1 menstruācijas dienas. Tagad jau ir desmitā diena un menstruācija vēl joprojām ir. Sakiet, vai tas ir normāls process pirmajā mēnesī, vai tad jākonsultējas ar ārstu? Paldies!
Atbilde
Labdien!
Tas ir pilnīgi normāli, ja, uzsākot lietot kontraceptīvās tabletes pirmajos trīs ciklos ir smērējoši izdalījumi starp mēnešreizēm. Tas ir saistīts ar nelielo hormonu devu tabletēs - Jūsu gadījumā Lindynette 20 satur ļoti nelielu hormonu daudzumu, bet Jūsu dzemdes iekšējais slānis - endometrijs, kas ir hormonāli jūtīgs, līdz šim ,,pieradis,, pie tām hormonu devām, ko izstrādāja Jūsu olnīcas, bet tagad tam "jāsamierinās" ar tādu devu, kāda ir kontraceptīvajās tabletēs. Es ieteiktu nogaidīt šo mēnesi, parasti smērēšanās pāriet jau pēc pirmā cikla, ja nu tomēr tā turpinās un Jums ir apgrūtinoša, tad jāapmeklē ginekologs, kas ieteiks tabletes ar lielāku hormonu devu.

Ar cieņu,
dr. Inta Dinsberga
Jautājums
Sveicināti! Esmu 20 gadu jauna meitene/sieviete!Man ir tāda problēma jau kopš dzimšanas-ka mani krūšu galiņi NAV uz āru,kā parasti visām,bet uz iekšu! Kāpēc tā?vai man ir kaut kāda slimība,katru dienu par to uztraucos! Esmu biju pie ginekoloģes,bet par problēmu ar krūtīm neesmu rādījusi,jo kaunos! Gribētu lai jūs man palīdzētu saprast,kāpēc man krūtis nav tādas kā visām,un vai tas ir bīstami manai veselībai:(
Atbilde
Labdien!
Nelielai daļai sieviešu ir šāda īpatnība. Pamatā tam nav nekādu saslimšanu, bet organisma īpatnība. Tomēr ieteicams doties pie ginekologa uz konsultāciju, lai neastātu nemazākās šaubas par krūšu veselības stāvokli. Gandrīz vienmēr pie neliela kairinājuma krūšu galiņi piebriest un izlien uz āru. Ja tā nav, tad vienīgā problēma var rasties bērniņa zīdīšanas procesā. Šādiem gadījumiem ir radītas krūšu uzmavas, kas atvieglo šo procesu. Pierakstīties pie ginekologa varat zvanot pa tālr: 67847109. Rīgā, Kr.Barona 117.

Ar cieņu,
VC4 administrācija.
15.03.2010.
Jautājums
Sveicināti!
Ir starpskriemeļu diska trūce, ar velvēšanos spinālā kanālā par 10mm, ar izteiktu iespiedumu durālā maisā.Pampst kreisā kāja.Veica duplex skenēšanu kāju asinsvadiem, bet viss normā. Biju pie neiroķirurga, jautāju arī par kāju.Teica, ka no nerviem kāja nevar pampt.Pamst jau reizēm no rīta, citreiz pēc lielākas staigāšanas.Vairāk kājas ikros, āda kļūst spīdīga, salst, iekšā tāda kā kņudoņa, smaguma sajūta, reizēm durošas sāpes dažādās vietās apakštilbā.Ko vēl varētu darīt, lai noskaidrotu pampšanas iemeslu?Paldies.
Atbilde
Labdien!
Neredzot pacientu, ir grūti sniegt precīzu atbildi.Ja runa tikai par kājas pampšanu, tad jāpārliecinās, vai venozā un limfas attece nav traucēta augstāk - iegurņa līmenī. Bet ieklausoties pārējās sūdzībās (kņudoņa, durošas sāpes...) un faktā par diska trūci 1 cm, nevaru izslēgt radikulītu. Turpmākie secinājumi jāizdara asinsvadu speciālistam un neirologam.
Ar cieņu,
dr. Smeltere
15.03.2010.
Jautājums
Labdien!
Pēc ne visai veiksmīgas rētas sadzīšanas man uz augšējā acs plakstiņa izveidojies neliels līdzens ādās pacēlums ~ 3 mm x 2 mm izmērā un apm. 1mm augstumā. Ir pagājis aptuveni pusotrs mēnesis un izskatās, ka vairāk tas īpaši nesamazināsies. Kādi ir iespējamie veidi kā to varētu likvidēt (izlīdzināt) un kādas tam varētu būt aptuvenās izmaksas?
Iepriekš pateicos par atbildi.
Atbilde
Labdien!
Šādu rētu likvidēšanu var veikt VC4 Estētiskās dermatoloģijas un plastiskās ķirurģijas klīnikā, Rīgā, Skanstes ielā 13/5. Jums ir jāpiezvana uz reģistratūru pa tālr: 67847102, mob.t.28381189. Reģistratūras darbinieki Jūs informēs gan par izmaksām, gan speciālistiem, kā arī saskaņos ar Jums apmeklējuma laiku.

Ar cieņu,
VC4 administrācija
10. 03. 2010.
Jautājums
Sveiki.
Biju pie dermataloga STS klīnikā, man jau kā pusgadu niezēja āda uz galvas (ir sarkani pleķi un lobās āda, izskatās ka ir blaugznas kad kasu galvas ādu) ārsts bez jebkādiem izmeklējumies pateica ka tā ir psoriāze un izrakstīja zāles Elocon 0,1%.
Vai tiešām bez jebkādām analīzēm var noteikt psoriāzi?
Un vēl viens jautājums: Vai ir iespēja noņemt matiņus sejas rajonā, lai tie vairs neataugtu? Un kas tā ir par procedūru un cik maksās?
Paldies
Atbilde
Labdien!
Atbildot uz Jūs jautājumu: psoriāze ir plaši izplatīta saslimšana Baltijas un tai skaitā Latvijas iedzīvotāju vidū. Galvas matainās daļas biežākās saslimšanas ir psoriāze un seborejas darmatīts. Abi var radīt izmaiņas galvas ādā. Pamatā izmaiņas ir tipiskas un ārsts bez speciālām analīzēm var noteikt diagnozi "psoriāze". Matiņu likvidācija sejas rajonā ir iespējam, bet pirms sniegt atbildi vai matiņi ataugs vai neataugs nepieciešams izvērtēt jūsu matu krāsu un struktūru. Gaišiem matiem augšana var saglabāties, tumšiem matiem iespējams panākt izzušanu. Tuvāka informācija, tai skaitā par izmaksām, ir iegūstama zvanot uz reģistratūru pa tālr: 67847102, Rīgā, Skanstes ielā 13/5, Estētiskās dermatoloģijas un plastiskās ķirurģijas klīnikā.

Ar cieņu,
Dermaologs dr.R. Karls
10. 03. 2010.
Jautājums
Sveiki!
Braucam uz Latviju - uz pāris dienām. Vēlos pierakstīties pie speciālista - Abu Meri Hosama (gastroenterologs) uz kobru. Kā notiek tagad šī procedūra? Vai ar narkozi? Vai iespējams iet bez ģimenes ārsta nosūtījuma, jo nebūs laiks, lai tiku pie viņa? Un cik tas varētu izmaksāt? Paldies.
Atbilde
Atbild VC4 gastroenterologs dr.Hosams Abu Meri:
Procedūra notiek vieglā narkozē, t.i. lokāli kaklam (aerosols) plus tiek iešpricētas vieglas nomierinošas zāles. Ģimenes ārsta norīkojums nav nepieciešams, tas ir maksas pakalpojums. Cena par gastroskopiju ir Ls 80.00 plus Ls 5.00 par zālēm.Pieņemšanas laiki ir : pirmdienās un otrdienās no plkst.9.00 līdz plkst.12.00; trešdienās no plkst.15.00 līdz plkst.18.00.Iepriekš obligāti ir jāpierakstās pa tel.67844250; 67844267 vai mob.tel.28631200. Pieņemšanas notiek Rīgā, Brīvības ielā 180, 3.stāvā.

Ar cieņu,
VC4 administrācija
18. 02. 2010.
Jautājums
Labdien.
Vēlējos pajautāt,līdz šim man nav bijušas nekādas veselības problēmas, bet pašlaik jūtu kad vajadzētu apmeklēt ginekologu.
Kādas iespējas ir jūsu centrā pierakstīties pie arsta un cik varētu izmaksāt pirmā vizīte?
Atbilde
Labdien!
VC4 piedāvā iespēju pierakstīties pie kāda no speciālistiem-ginekologiem katru darba dienu no 8-19 Jums vēlamā laikā. Pie visiem maksas speciālistiem pirmreizēja vizīte maksā 22.00 Ls. Vizītes laikā ir iespējams veikt kvalitatīvu USG izmeklējumu, tā cena ir 20.00 Ls. USG nepieciešamību izvērtē speciālists. Papildus tiek ņemtas analīzes, vidēji vienas analīzes cena ir 3.00Ls. arī to, kādas analīzes nepieciešamas izvērtē speciālists katram pacientam individuāli. Ja nepieciešami tālāki izmeklējumi, speciālists norīko uz papildus izmeklējumiem, analīzēm. VC4 strādā arī ginekologi, kuriem ir līgums ar VNC (veselības norēķinu centrs), tas nozīmē, ka pierakstoties pie kāda no šiem speciālistiem Jūs par vizīti maksājat pacienta līdzdalības maksājumu jeb pacienta iemaksu, kas šobrīd valstī ir noteikta 3.00Ls (šajā maksājumā ir iekļauts konsultācija+ikkadējās analīzes), taču par jebkādiem papildus izmeklējumiem Jums jāmaksā pilnā apmērā. Ārsti, kas strādā ar VNC pacientiem ir ginekoloģe I.Kampara, J.Bogdanova un V.Zaļkalne. Pierakstoties ir administratorei jāsaka, ka vēlaties saņemt valsts apmaksātu pakalpojumu, jo šie pakalpojumi ir ierobežotā skaitā.
Ir iespēja pierakstīties arī uz sestdienas pieņemšanām pie dr.I.Kamparas un dr.V.Zaļkalnes.
Papildus informāciju, kā arī pierakstīties varat zvanot pa tālr: 67847109, katru darba dienu no 8:00-19:00.

Ar cieņu,
VC4 administrācija
23. 02. 2010.
Jautājums
Labdien!Vēlētos uzzināt vai ar ģimenes ārsta norīkojumu dermatologa pakalpojumi ir lētāki!?
Paldies!!
Atbilde
Labdien!

VC4 nav līguma ar Veselības norēķinu centru par dermatoloģiskajiem pakalpojumiem. Līdz ar to, šie pakalpojumi ir tikai maksas. Ģimenes ārsta nozīmējumam nav nozīmes. Ja vēlaties šos pakalpojumus saņemt ar ģimenes ārsta nozīmējumu, Jums ir jāzvana uz Veselības norēķinu centra kontaktālruni un jāinteresējas, kurai medicīnas iestādei šāds līgums ir.

Ar cieņu,
VC4 administrācija
17. 02.2010.
Jautājums
Labdien! Man ir nepatīkama problēma no bērnības - nepatīkama smaka no mutes, gribēju uzzināt, vai tajā var būt ir vainojams kuņģa un zarnu trakts, varbut jāveic endoskopija? Pie zobārstiem esmu bijusi, bet jēgas nav, tāpat problēma nepazūd. Varbūt Jūs spēsiet man palīdzēt ar atbildi?
Atbilde
Atbildi jums sniedz Dr.Hosams Abu Meri (VC4 gastroenterologs).
Visticamāk tas ir paaugstināts skābes līmenis kuņģī, kas arī izraisa refluksa slimības. Rekomendācijas ir griezties pie Gastroenterologa un arī, ja nepieciešams veikt Fibrogastroskopiju.
Gastroenterologs pieņem Arodveselības nodaļā, Brīvības ielā 180 2.stāvā un pieteikties var pa tel. 67898975.

Ar cieņu,
VC4 administrācija
17. 02. 2010.
Jautājums
Gribēju uzzināt, vai Veselības centrā 4 iespējams saņemt bezmaksas ginekoloģisko apskati, jo dzirdēju, ka vienreiz gadā tā ir par brīvu. Ja var, tad kā un kur tai pieteikties? Veselības centrā 4 ir arī mana ģimenes ārste.
Atbilde
Labdien!
Reizi gadā sievietei ir tiesības doties pie ginekologa uz profilaktisko apskati, kura ir bezmaksas. Arī mūsu iestādē ievēro šo valsts noteikto kārtību. Jums ir jāzina, ka valsts ar jēdzienu "profilaktiskā apskate pie ginekologa" saprot situāciju, kad ierodoties pie ginekologa Jums nav nekādu sūdzību, uzskatāt, ka esat vesela. Ja ierodaties pie ārsta un Jums ir sūdzības par veselības stāvokli, tad tā ir konsultācija un neietilpst kategorijā - profilaktiskā pārbaude. Ginekologi ir tiešās pieejamības ārsti, līdz ar to Jums nav nepieciešams norīkojums pie ginekologa, pat ja tā nav profilakses nolūkos. Lai saņemtu šos pakalpojumus, Jums ir jāiet pie ginekologa, kuram ir līgumattiecības ar Veselības norēķinu centru. Uz maksas ārstiem šī kārtība neattiecas.
Nepieciešams iepriekš pierakstīties un to var izdarīt zvanot pa tālr: 67847109 , reģistratūras darba laiks no 8:00 -19:00 katru darba dienu.

Ar cieņu,
VC4 administrācija
11. 02. 2010.
Jautājums
Labdien!
Vai pēc rētu likvidēšanas lāzerprocedūrām ir risks, ka rētas paliks vēl neglītākas?
Paldies.
Atbilde
Labrīt, vēlreiz!
Mēs taču uzlabojam rētu, nevis izkropļojam:)
Dzīšanas procesā rēta tiešām var izskatīties sliktāka, izteiktāka (man šķiet, ka Jums pagājušnedēļ tika veikta procedūra)....
Ja ir jautājumi - gaidu!
Dr. Līga Jaceviča
25. 01. 2010.
Jautājums
Sveiki!
Mans jautājums ir par lāzerprocedūrām rētu likvidēšanā.
Esmu dzirdējusi, ka pēc procedūras uzmetas krevele, cik ilgi tā stāv? Un vai pēc tam tajā vietā paliek sarkanīgs pleķis?
Un vai pēc šīm procedūrām rēta nepaliek balta , vai arī pielāgojas ādas tonim?
Liels paldies!
Atbilde
Labrīt!
Pēc lāzerslīpēšanas dzīšanas procesā veidojas krevele, jo procedūras
laikā āda tiek it kā nobrāzta. Brūces dzīšana ilgst apmēram divas nedēļas. Pēc kreveles atdalīšanās āda ir sārta, taču ar laiku tas izzūd.
Protams, sākumā šī vietiņa atšķiras no apkārtējās ādas, sevišķi, ja āda ir tumsnēja, iedegusi. Ir nepieciešams laiks, lai ādas tonis izlīdzinātos. To var paātrināt ar kosmētiskām procedūrām.
Ar cieņu
dr. Līga Jaceviča
25. 01. 2010.
Jautājums
KARLAM RAIMONDAM.
Mana probleema ir sarkshana, es pat teiktu ,ka man ir eritrofobija. un tas mani loti ierobezo,nelauj dariit to ko veelos,vienkaarsi briesmiigi. mans jautaajums ir vai sarksanu var aptureet ar laazerproceduuru daleeji vai pilniigi? cik ilgu laiku tas prasiitu? vai iespeejamas komplikaacijas?cik ilgaa laikaa seja atkopjas peec operaacijas? vai nav taa,ka nedeelu nevar iziet sabiedriibaa,jo seja ir uzpampusi ? un cik taa proceduura izmaksaatu. vienkaarsi esmu izmisumaa,kad es sarkstu par visu un neparko un esmu gatava riikoties,tikai bailes paklaut savu seju taadam riskam.(esmu (27 gadus veca)
Atbilde
Sveiki!
Ar sarkšanas problēmu ieteiktu konsultēties pie dr.Māras Rones-Kupferes "Veselības centrs 4" filiālē "4. Dimensija" (Jeruzalemes iela 1,tālr.:67016721).
Par aprakstīto problēmu:
1) sarkašanas apturēšana iespējama, bet tās likvidācija ļoti atkarīga no problēmas pakāpes, šo pakāpi klātienes konsultācijā izvērtēs ārsts;
2) bez ārejas sarkšanas problēmas, noteikti jāizvērtē citi faktori
(organisma iekšējie un ikdienas sadzīves ārejie faktori), kuru novēršana ir neatņemama sastāvdaļa cīņā ar šo problēmu; laiks būs lielā mērā atkarīgs no smaguma pakāpes, bez klātienes konsultācijas neviens ārsts prognozes nedos;
3) sarkšanas novēršanai parasti pielieto dažādas lāzer-tehnoloģijas,
atkopšanās laiks pēc tādām procedūrām var prasīt no 1-2 lidz 3-4 dienām, ķirurgiska iejaukšanās šajā gadījumā nav paredzēta; protams, katram cilvēkam ir iespējamas savas individuālās reakcijas uz procedūru, bet parasti cilvēks viegli atgriežas sabiedrībā jau pēc procedūras;
4) par procedūru izmaksām jāinteresējas konsultācijas laikā pie dr.Rones-Kupferes;
5) bailes no ārsta ir katram cilvēkam, bet klātienes konsultācija ir vienīgā iespēja precīzākai stāvokļa izvērtēšanai, ārstēšanai un izmaksām.

Novēlot ātrāku izveseļošanos,
Dr.Raimonds Karls
29. 01. 2010.
Jautājums
Labdien, gribēju noskaidrot pie kura no VC4 ARSTIEM MAN JĀGRIEŽAS VISPIRMS JA IR AIZDOMAS PAR VAIROGDZIEDZERI, UN KAS NEPIECIEŠAMS(ģimenes arsta nosūtījums)?
Atbilde
Labdien!
Ar vairogdziedzera darbības traucējumiem ir jākonsultējas ar endokrinologu. Endokrinologa pakalpojumiem mūsu iestādē ir līgums ar Veselības norēķinu centru, kas dod Jums tiesības saņemt šo pakalpojumu, maksājot pacienta līdzdalības maksājumu. Saskaņā ar MK noteikumiem Nr.1046, tie ir 3.00 Ls.
Šajā gadījumā Jums ir jādodas pie ģimenes ārsta (kuram arī ir līgums ar Veselības norēķinu centru) un jālūdz nosūtījums pie attiecīgā speciālista. Endokrinologa pakalpojumus var saņemt arī par maksu. Maksa par pirmreizējo vizīti ir 22.00 Ls, atkārtotas vizītes maksa ir 16.00 Ls. Pierakstīties pie endokrinologa Jūs varat pa tālr: 67847100.
Kr.Barona ielā 117, Rīgā.

Ar cieņu,
VC4 administrācija.
21. 01. 2010.
Jautājums
Labdien!
Man ir gadījusies šāda situācija, ka pirms apm. 3 gadiem izgāju med. komisiju un saņēmu med. izziņu, kura nepieciešama autoskolai. Šobrīd man viņu vajag, lai nokārtotu eksāmenus CSDD, bet man viņa ir pazaudēta. Vai ir iespējams viņu atjaunot, vai arī nepieciešams iet visu komisiju no jauna?
Paldies par atsaucību! :)
Atbilde
Labdien!
Saskaņā ar MK noteikumiem Nr.57 "noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem", komisijai nav tiesību izsniegt izziņas dublikātu. Jūsu gadījumā nepieciešams veikt atkārtotu medicīnas komisijas pārbaudi.

Ar cieņu,
VC4 Autovadītāju komisijas vadītāja Anna Kučika
15.01.2010.
Jautājums
Labdien!
Man pirms gada suns sakoda seju, viss sadzijis,tik palikušas neglītas rētas, tāpēc gribu aiziet uz konsultāciju, kur man paskaidrotu , ko var darīt tālāk lai mazinātu tās!
Varat man lūdzu atsūtīt numuru uz ko šādā gadījumā zvanīt un pieteikties uz konsultāciju! Kādas cenas un kaut ko ap to!
Gaidu atbildi. Paldies!
Atbilde
Labdien!
Paldies par Jūsu jautājumu! Jūsu problēmas sakarā var konsultēt vairāki mūsu klīnikas dermatologi : Dr. Līga Jacēviča, Dr. Linda Kapteine, Dr. Kristīne Cīrule.
Par ārstēšanas veidu un izmaksām Jums stāstīs daktere pēc konsultācijas un izmeklēšanas.
Janvārī Estētiskās dermatoloģijas klīnikā pirmreizējai konsultācijai par rētām ir īpaša atlaide- pirmreizējā konsultācija *10.00 Ls*. Arī visām rētu likvidācijas procedūrām *20%*.
Ar konsultējošiem speciālistiem varat iepazīties mūsu mājas lapā
www.edk.lv .
Ar pakalpojumu izmaksām varat iepazīties sadaļā
http://www.edk.lv/lv/pricelist-1/

Klīnika strādā katru darba dienu 9.00-19.00.
Gaidīsim Jūsu zvanu!

Ar cieņu,
Kristīne Zviedre, EDK administratore
13.01.2010.
Skanstes iela 13, 5. korpuss, 3. stāvs
Rīga, LV-1013, Latvija

Tālr. +371 67 847 102
Jautājums
Sveiki!
Vēlos mainīt ģimes ārstu no mazpilsētas uz Rīgu, taču dzīves vieta Rīgā nav deklarēta. Vai pie jums to ir iespējams izdarīt, un ja jā, tad kādā veidā? Un, ja man ir ģimeses ārsts VC4, tad kādas ir izmaksas vizītei pie ārsta?
Atbilde
Šobrīd VC4 reģistrācija pie ģimenes ārstiem nenotiek, jo esošajām ārstu praksēm ir maksimālais pacientu skaits jau reģistrēts.
Ja jūs dzīvojat Rīgā, pat ja šī adrese nav deklarētā dzīves vieta, neliedz jums veikt pārreģistrāciju.
Pārreģistrācija notiek sekojošā kārtībā- jūs atrodat ārstu, kurš vēl ir tiesīgs veikt reģistrāciju, jūsu dzīvesvietas tuvumā. Šim ārstam ir jābūt līgumatiecībās ar Veselības norēķinu centru. Ja jūs esat savstarpēji ar ārstu vienojušies par pārreģistrāciju, tad pie ārsta tiek aizpildīta pārreģistrācijas veidlapa un pats ārsts jūs ievada reģistrēto pacientu sarakstā.
Maksa pie ģimenes ārsta, neatkarīgi no tā atrašanās vietas ir 1.00 par apmeklējumu- tas ir pacienta līdzdalības maksājums. Šā maksājuma apmēru nosaka LR Ministru Kabinets, kā arī tās pacientu kategorijas, kuras ir atbrīvotas no pacientu līdzdalības maksājuma.
Šī kārtība neattiecas uz maksas ģimenes ārstiem, kuriem nav līgumattiecības ar Veselības norēķinu centru.
Tuvāku informāciju par valsts garantētajiem pakalpojumiem varat atrast Veselības norēķinu centra mājas lapā.

Ar cieņu, VC4 administrācija
10.01.2010.
Jautājums
Labdien!
1. Vai pie jums var noteikt vīrieša spēju radīt bērnu? Ja var, tad cik tas maksā un cik daudz laika aizņem rezultātu gaidīšana?
2. Vai jūs veicat HIV un citu STS pārbaudi? Sūdzību nav, tikai gribu pārliecināties, ka nekādu slimību nav. Kādas ir procedūras un cik tas maksātu?
Paldies jau iepriekš!
Atbilde
Labdien!
Vīrieša veselības stāvokļa pārbaudi, spējai radīt pēcnācējus (spermogrammas analīze) pie mums neveic.
VC4 ir iespējams veikt pārējās, Jūs interesējošās, analīzes: veicam gan HIV,gan citus STS izmeklējumus. Cenrādis pieejams mājas lapas diagnostikas sadaļā.
Ieteikums tomēr vispirms griezties pie ārsta, izmeklējumu nepieciešamības un spektra precizēšanai.

Ar cieņu,
VC4 laboratorijas vadītāja dr. M.Sapata
10.01.2010.
Jautājums
Sveiki!
Es gribētu noņemt dzimumzīmi apm. 0.5cm. Cik tas varētu izmaksāt? viņa būs jāizgriež, vai tāda lieluma dzimumzīmi var ar lāzeri izgriest? Ja pierakstos tad cik ātrā laikā to var izdarīt? Gaidu atbildi!
Atbilde
Labdien!

Neklātienes konsultācijai ir tikai un vienīgi konsultatīva rakstura informācija. Dzimumzīmi, jeb nevusu iespējams noņemt (likvidēt) ar lāzerapalīdzību vai veicot ķirurģisku operāciju. Prognistiski, neredzot veidojumu, tā lokalizāciju (atrašanās vietu) uz ādas, bez dermaskopiskās izmeklēšanas, cenu svārstība ir 18 līdz 32 LVL, ķirurģika operācija ~ 75 LVL (ieskaitot anestēziju, visus materiālus un histoloģisko izmeklēšanu).Pirms veidojuma izmeklēšanas nepieciešama dermatologa konsultācija ar mērķi noskaidrot vispārējo ādas stāvokli, izvērtēt indikācijas un kontrindikācijas procedūrai, sagatavošanos procedūrai un iespējamo režīmu pēc procedūras), citu veidojumu klātbūtni uz ādas, veidojuma raksturu (vai tā tiešām ir dzimumzīme, vai nav kārpa, papilloma,seborejas keratoze vai citas dabas veidojums), veidojuma dabu (labdabīgs, ļaundabīgs). Šī informācija ir nepieciešama metodes izvēlei -lāzers, ķirurģiska operācija. Konsultācijas cena klīnikā svārstās no 25 līdz 33 LVL (sīkāku informāciju iespējams gūt www.edk.lv).Visu janvāri VC4 EDK darbojas atlaide -20% visa veida pakalpojumiem,konsultācija, izmeklēšana, procedūra.Par konsultācijas, izmeklēšanas un procedūras laiku iespējams interesēties telefoniski zvanot uz klīnikas tālruņa numuru: 67847102(katru darba dienu no 9 līdz 19).
Parasti pašas procedūras ilgums ir 20' lāzerprocedūrai un 40' ķirurģiskai operācijai.

ar cieņu,
Dr.R. Karls
28. 01. 2010.
Jautājums
Jautājums traumatologam-ortopēdam Jānim Dobelniekam.
Labdien! Mani nomoka sāpes pēdās (sevišķi no rītiem) un ceļgalā. Pret sāpēm dzeru Dicloberl vai Olfen, locītavām-Arthryl. Saprotu.ka tas nav risinājums,bet ko darīt? Man ir 53 gadi un 12 stundu darbs stāvot kājās. Vai deformāciju var apturēt vai tikai noņemt sāpes ar medikamentiem? Kādus Jūs ieteiktu? Vai konsultācijai pie Jums vajag ģimenes ārsta nosūtījumu? Vai vispirms jāveic magnētiskā rezonanse?
Atbilde
Sāpēm ceļa locītavā un sāpēm pēdās var būt atšķirīgi iemesli. Tā ārstēšana, ko patreiz veicāt, kopumā ir pareiza, bet varbūt nepietiekama.
Lai novērtētu iespējamās defermācijas apjomu būtu nepieciešams veikt
rentgenogrammas, kas ļautu precīzi uzstādīt diagnozi un nozīmēt ārstēšanu.

Ar cieņu,
VC4 traumatologs Jānis Dobelnieks
08.01.2010.
Jautājums
Algologam-Ligitai Smelterei.
Labdien!
Jau kādu nedēļu no rītiem,strauji ceļoties no gultas,jūtu līdzsvara traucējumus(noreibst galva). Arī ejot uz darbu - sajūta tāda,ka nevaru taisni noiet,it kā velk uz vienu pusi.Vai man būtu jāsāk uztraukties! Ja nepieciešama konsultācija pie Jums, vai vajag ģimenes ārsta nosūtījumu? Vai Jūs pieņemat arī ar BTA polisi?
Atbilde
Labdien!
Ja ir sūdzības par līdzsvara traucējumiem un/vai reiboni, tad jāatnāk uz konsultāciju. Ja šīs sūdzības pavada arī dzirdes traucējumi, tad paralēli jāapmeklē arī LOR speciālists.
Es pieņemu ar BTA polisi, un norīkojums nav nepieciešams.
Neredzot Jūs, pašreiz nespēju pateikt vairāk, t.i. nomierināt Jūs.

Ar cieņu
dr. Ligita Smeltere
06.01.2010.
Jautājums
Labdien! Pirms 3 mēnešiem uztaisīju permanento make up - uzacis, taču neveiksmīgi, un tagad vēlētos ar lāzera palīdzību viņas likvidēt vai vismaz padarīt gaišākas. Lasot rakstu par tetovējumu un make up izņemšanu ar lāzeru jūsu centrā, pamanīju, ka ir pieminēts, ka to var darīt tikai ja tetovējums ir vecāks par 1 gadu. Nu un lūk tur man radās neskaidrība, tas ir attiecināms arī uz permanent jeb tikai uz īstajiem tetovējumiem?
Ja, jā, tad man ir jāgaida kamēr būs tas gads, jeb tomēr ir vel kāda iespēja kā var līdzēt manā gadījumā un neveiksmīgo rezultātu labot?

Jau iepriekš pateicos par atbildi
Diāna
Atbilde
Lai likvidētu permanento make up, tad vienīgā saudzējošākā metode ir lāzerterapija. Iespējams, lai atrisinātu šo problēmu būs nepieciešams izmantot dažādus lāzerus, kā arī būs nepieciešamas atkārtotas lāzerprocedūras. Tas ir atkarīgs no tā, kā ir veikta mikropigmentācijas procedūra (permanentais make up), kādas krāsas ir izmantotas procesā. Jo vairāk krāsu ir izmantots, jo iespējams dažādi lāzeri būs jāpielieto, lai likvidētu konkrēto krāsas toni.
Kā vienu no iespējamiem lāzerveidiem var minēt IPL - gaismas pulsējošo lāzeru, ar kura palīdzību iespējams likvidēt pigmentāciju, nekaitējot apkārtējiem audiem un neizraisot rētošanos. Var izmantot Q-switch lāzeru pigmentāciju likvidēšanai, ja pigments ir melnā, zilā vai zaļā tonī, vai to kombinācija. Pigmentācijā, kurā ir ietverti sārti, vai dzeltenīgi toņi grūtāk padosies lāzerterapijai. Precīzu metodi permanentā make up likvidēšanā Jums ieteiks speciālists un izvēlēsies atbilstoši Jūsu situācijai.
Lai pieteiktos pie speciālista Jums ir jāzvana pa tālruni: 67847102 Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnika, Rīgā, Skanstes ielā 13.

Ar cieņu dr. Kristīne Cīrule
VC4 filiāles "Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnika" dermatoveneroloģe
20.12.2009.
Jautājums
Labdien!
Man būtu jautājums ārstam-dermatologam.
Nesen manai mammai uz ādas krūšu apvidū uzmetās sarkans pleķis ar mazām pumpiņām, kuras varētu būt ar strutām, bet nebija. Pleķis ir jau vairāk kā mēnesi. Šis pleķis ik pa laikam niezēja. Pāri pleķim bija tāda kā āda, kura tagad jau nogājusi nost. Tagad pleķis ar tām pumpām ir palicis, bet cik sapratu, no tām pumpām kaut kas nāk ārā, bet ne strutas...
Sakiet, lūdzu, kas tas varētu būt un kā to ārstēt? Esmu izmisumā! Mamma jau bija pie ādas ārsta un viņai pateica, ka viņa pati esot sakasījusi asinsvadus, kuri viņai esot tuvu pie ādas. Man tas liekas absurdi. Lūdzu, dodiet kādu padomu, ko lai dara šādā situācijā!
Atbilde
Spriežot pēc tā, ka ādas problēma pastāv ilgāk par mēnesi, tam nevajadzētu būt vienkārši nokasījumam. Tā varētu izskatīties daudzas dermatoloģiskas problēmas - gan iekaisīgas, gan alerģiskas dabas.
Taču, ja pleķītis tik ilgi nedzīst, sulojas un kreveļo, pirmāmkārtām jāveic dermaskopiska izmeklēšana un jāizslēdz ļaundabīga procesa varbūtība.


Ar cieņu,
dr. Līga Jaceviča,
VC4 filiāles "Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnika" dermatoveneroloģe